09 Aralık 2004 22:00

Acıbadem Hastanesi soruları
   yanıtsız kaldı

SES Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul'un Sağlık Bakanlığı ve SSK Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü hakkında gündeme getirdiği iddialar karşısında her iki kurum da sessizliğini koruyor.

Paylaş
SES Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul'un Sağlık Bakanlığı ve SSK Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü hakkında gündeme getirdiği iddialar karşısında her iki kurum da sessizliğini koruyor. SES, sorularının yanıtsız kalmaya devam etmesi durumunda elindeki belgeleri kamuoyuyla paylaşacak. SES Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, 7 Kasım 2004'te düzenlediği basın toplantısında Sağlık Bakanlığı'nın resmi dergisi Diyalog'da sık sık Acıbadem Hastaneleri'nin reklamlarının yer aldığını belirterek "Bu sadece reklam ilişkisi midir? Yoksa başka ilişkiler de var mı? Acıbadem Hastaneleri grubunun personeli olup da Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nde çalışanlar var mı? Varsa bunlara ayrıca ücret ödeniyor mu? Sayın Bakan Recep Akdağ Acıbadem Hastaneler Grubu'nun özel sağlık sigortacılığı işine girmek için hazırlık yaptığını biliyor mu" diye sormuştu. Tombul ayrıca, "AKP Hükümeti'nin atadığı SSK Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün özel hastanelere ortaklığı var mıdır" sorusunu yöneltmişti. Tombul, Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün dörtte üçünü kapsayan Tedavi Hizmetleri'ne başkan dayanmadığına da dikkat çekerek, "Bu durumda genel müdürün mesaisinin büyük çoğunluğunu Satın Alma Dairesi yetkilileriyle geçirmesinin etkisi var mıdır" diye sormuştu. Bu sorular ve iddiaların gündeme getirilmesinin üzerinden 1 ay geçmesine rağmen herhangi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili görüşlerini almak için aradığımız Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sorularımız iletilmesine rağmen Akdağ'dan şu ana kadar herhangi bir yanıt gelmedi. Sağlık Bakanlığı yetkililerinden alabildiğimiz tek yanıt ise, "Ciddiye almamışız ki, cevap vermemişiz" oldu. Tüm çabalarımıza rağmen SSK Sağlık İşleri Genel Müdürü Servet Rüştü Karahan da çağrılarımıza yanıt vermedi.

Sükût ikrardan gelir SES Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Bakanlığın ve SSK Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün iddiaları karşısında sessiz kalmasını, "Sükût ikrardan gelir" şeklinde yorumladı. İsmail Hakkı Tombul, "Elimizde isimler, belgeler var. Bunları yakın zamanda kamuoyuna duyuracağız" diye konuştu.

src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Diyarbakır mitinge hazırlanıyorMehmet Aslanoğlu Diyarbakır, önümüzdeki pazar günü yapılacak, "Farklılıklara Evet, Ayrılıkçılığa Hayır" mitingine hazırlanıyor. DEHAP ve Demokrasi Platformu içinde yer alan kitle örgütü ve sendikaların organize ettiği mitinge Barış İçin Aydın Girişimi Sözcüsü Akın Birdal, Demokratik Toplum Hareketi'nden Hatip Dicle, 1. ve 2. Barış Grupları ile DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın katılması bekleniyor. Mitingte ayrıca Xero Abbas bir konser verecek. Mitinge Adıyaman, Urfa, Batman ve Mardin gibi illerden de katılım sağlanacak. Miting Tertip Komitesi Başkanı DEHAP İl Başkanı Celalettin Birtane, mitingin AB'nin Türkiye'ye müzakere tarihi verilmesini kararlaştıracağı 17 Aralık öncesi yapılacağına dikkat çekerek "Mitingin temel sloganı şu: Türkiye'ye demokrasi, Kürtlere özgürlük, AB'ye evet. Türkiye'ye müzakere tarihi verilecekse Mastric ekonomik kriterleri ile Kopenhag siyasi kiretlerinden taviz verilmesin. Kürt sorununun demokratik barışçıl çözümünü AB'nin önüne bir hedef ve görev olarak almasını istiyoruz. Türkiye AB'ye girmek istiyor ise makyajcı değişiklikler değil Kürt sorununun demokatik barışçıl çözümünde samimi olmalı ve ciddi adımlar atmalıdır" dedi.

AB'nin dikkatini çekmek Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi Genel Sekreteri Necdet Atalay ise İlerleme Raporu'nda Kürt sorunu konusunda dolaylı bir dil kullandığını belirterek " Biz bu mitingde hem Türkiye'nin hem de AB'nin dikkatini bu meseleye çekmek isityoruz" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Sabıkalı karakolun icraatları

SONRAKİ HABER

AKP Hükümeti protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...