07 Aralık 2004 22:00

Hastaneler 2 saat çalışmadı

AKP'nin özelleştirmeci sağlık politikalarına karşı çıkan sağlık emekçileri, herkese eşit, ulaşılabilir, parasız sağlık hakkı için mücadele çağrısı yaptılar.

Paylaş
SES üyesi sağlık emekçileri, AKP Hükümeti'nin sağlık politikalarına karşı 2 saat işbıraktılar. SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrine, Aile Hekimliği uygulamasına, Genel Sağlık Sigortası'na, Köy Hizmetleri'nin kapatılmasına karşı çıkan sağlık emekçileri, herkese eşit, ulaşılabilir, parasız sağlık hakkı için mücadele çağrısı yaptılar. Eyleme TTB ve işçi sendikaları da destek verdi. Sağlık emekçileri, Ankara'da tüm hastanelerde işbıraktı. Sabah 08.00'den itibaren SSK Etlik Hastanesi önünde toplanan sağlık emekçileri, hasta ve hasta yakınlarına bildiri dağıtarak, AKP'nin özelleştirmeci sağlık politikalarını anlattılar. Sağlık emekçilerine Ankara Tabib Odası, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK, BES, Emekli-Sen yöneticileri destek verdi.

Değiştirmek için SES Ankara Şube Başkanı Erkan Sümer, AKP Hükümeti'nin sağlık hizmetini alan ve hizmeti üreten kesimlerin tepkilerini ve önerilerini dikkate almadan sermayenin ve IMF'nin talepleriyle sağlığı piyasalaştırmaya çalıştığını dile getirdi. Sümer, herkesi eşit, nitelikli, ulaşılabilir parasız sağlık için mücadeleye çağırdı. SES Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul da hasta ve hasta yakınlarının şikâyet ettiği koşullardan sağlık emekçilerinin sorumlu olmadığını dile getirerek, "Biz de bu koşulların değişmesi için mücadele ediyoruz" dedi. İzmir'de ise SSK'nın Tepecik ve Bozyaka eğitim hastanelerinde basın açıklaması yapıldı.

Emekçiye gül Adana'da işbırakan SES üyeleri, SSK Bölge Hastanesi önünde bir araya geldiler. "SSK halkındır kapatılamaz", "IMF'nin imamı kaça sattın vatanı" sloganlarını atan emekçiler adına SES Şube Başkanı Ali Dinigüzel konuştu. Hükümeti uyardıklarını kaydeden Dinigüzel, talepleri kabul edilinceye kadar mücadele edeceklerini söyledi. Eylemin ardından EMEP'liler sağlık emekçilerine kırmızı gül dağıtarak, dayanışma içerisinde olduklarını dile getirdiler.

ÖNCEKİ HABER

Merkel imtiyazlı ortaklıkta ısrarlı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da yaygın eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...