07 Aralık 2004 22:00

Başkentte Mossad şov!

Siyonizm teorisini oluşturan Binyamin Ze'ev Herzl'in ölümünün 100'ncü yıldönümü nedeniyle birçok ülkede yapılan özel ve gizli toplantılardan biri de önceki akşam Başkent Ankara'da yapıldı.

Paylaş
Siyonizmin teorisini oluşturan Binyamin Ze'ev Herzl'in ölümünün 100'ncü yıldönümü nedeniyle İsrail Büyükelçiliği tarafından Türkiye'nin Başkenti Ankara'da özel bir davet düzenlendi. Herzl'in, "Türklerin Atatürk'üne benzetildiği" toplantının yapıldığı salon, alınan olağanüstü önlemlerle, adeta Mossad ajanlarının cirit attığı küçük bir İsrail'e benzetilmişti. Filistin topraklarini kan gölüne çeviren Siyonizmin teorisyeni Binyamin Ze'ev Herzl'in ölümünün 100'ncü yıldönümü nedeniyle birçok ülkede düzenlenen katılımcısı sınırlı özel toplantılardan biri de Ankara'da önceki akşam Milli Kütüphane konferans salonunda yapildi. Israil Büyükelçiligi tarafindan düzenlenen toplantiya bazi büyükelçiliklere davetiye gönderildigi ögrenildi. Toplantiyi, aralarinda Tayland ve Almanya büyükelçiligi temsilcileri ile Israil Büyükelçisi Pihas Avivi ve büyükelçilikten temsilcilerin de bulundugu 38 davetli izledi. Toplanti yapilan salonun etrafindan adeta kuş uçurtulmadi. Toplanti sayesinde Israil'in Mossad ajanları da Başkent'te cirit attı. Salonda aynı saatlerde yapılması planlanan Kültür Bakanlığı mülakatına katılacaklar, salon fuayesinden çıkarılarak başka bir salona gönderildi. Toplantının yapılacağı salona girişi bulunan kantin benzeri odaların kapıları kilitlendi. Milli Kütüphane'nin giriş kapisinda bulunan emniyet kapisi, toplantinin yapilacagi salonun fuayesinin girişine konularak, etrafi da kordonla kapandi. Bu kordonun içinde kalan tuvalete gitmek isteyenlerin bile çantalari arandi. Mossad ajanlarinin, orada bulunanlara karşi gayet şüpheli ve kaba tavirlari dikkat çekerken, bütün toplanti boyunca mavi ve sari rozetler taktilar. 18.30'da başlayan toplantiya gazeteciler didik didik aranip, kameralari ve fotograf makinalari en ince ayrintisina kadar kurcalandiktan sonra girebildiler.

Atatürk'e benzettiler Toplantı için bilgi almak istediğimiz büyükelçilik yetkilileri tüm sorularımızı "Buna cevap vermeye yetkimiz yok" diyerek yanıtsız bıraktılar. Toplantıdaki konuşmaların İbranice değil de İngilizce yapılması ise dikkat çekti. İsrail Büyükelçisi Pihas Avivi, Atatürk'ün Türkler için nasıl büyük bir anlamı varsa, Herzl'in de Yahudiler için o anlama geldiğini iddia etti. İsrail'den özel olarak çağrılan Supior Academic College'dan Prof. Ariel Feldstein ise Herzl'in yaşam öyküsünü anlatarak, siyonizm için yapilanlardan bahsetti. Konuşmalarin ardindan Melin Molla, küçük bir piyano resitali sundu.

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir operaya kavuştu

SONRAKİ HABER

Patronlardan Putin övgüsü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...