07 Aralık 2004 22:00

Bale salonunda mescit!

Yerel seçimlerde AKP'li belediyenin işbaşına gelmesinden bu yana adı tartışmalarla anılan İzmit Şehir Tiyatroları'nda bu kez "bale salonunda mescit" skandalı yaşandı.

Paylaş
AKP'li İzmit Büyükşehir Belediyesi, İzmit'te tiyatro üzerindeki keyfi uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Göreve gelir gelmez yasadışı biçimde İzmit Şehir Tiyatrosu'nun yönetimininin değiştirilmesinin ardından, şimdi de İzmit Şehir Tiyatrosu'nun kullanımındaki Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nin Bale Salonu, Belediye Meclisi üyeleri tarafından "mescit" olarak kullanıldı. Tiyatro Tiyatro dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Demirkanlı ve Yayın Sekreteri Ebru Ilgaz'ın haberi ile ortaya çıkan bu duruma gerekçe olarak, "Belediye Meclis Salonu'nun tadilatta olması nedeniyle toplantıların Süleyman Demirel Kültür Merkezi salonunda yapılması" ve "Meclis üyelerinin toplantı aralarında vakit kaybetmemek için namazlarını kılacak yere ihtiyaç duymaları" gösteriliyor. Oysa, aynı binanın bahçesinde prefabrik bir mescit yer almakta.

'Olanak olsa mescit açarız' İzmit Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı İlyas Şeker, bale salonunu mescit olarak kullandıkları sırada tiyatronun herhangi bir çalışması olmadığını, çalışmaları engellemediklerini savundu. Bina bahçesindeki mesciti "toplantıyı fazla kesmemek" için kullanmadıklarını anlatan Şeker, "olanak olsa Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nin içinde de bir mescit açmak istediklerini" de sözlerine ekledi.

Ragıp Savaş: Sadece bir kere oldu İzmit Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş, gazetemize yaptığı açıklamada, bir kereye mahsus olmak üzere böyle bir olayın yaşandığını doğruladı, ancak sorunun halledildiğini söyledi. Olayda abartılacak bir yan olmadığını dile getiren Savaş, "Salon tadilatta olduğu için Belediye Meclisi toplantılarını Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapıyor. 120 kişilik toplantıdan iki kişi de ceketlerini atıp, orada namaz kılmış. Kapıya da, 'Namaz kılınabilir' diye bir yazı yazmışlar. Olay bundan ibaret. Burası müslüman bir ülke, kimsenin namazına karışamazsınız, ama bunun yeri tiyatro salonu değil" dedi. Ragıp Savaş, "kendilerinden habersiz olduğunu" ve "böyle bir şeyin olmasına zaten izin vermeyeceğini" söylediği olay için İzmit Büyükşehir Belediyesi'ne yazı yazdıklarını ve sorunun çözüldüğünü de sözlerine ekledi.

ÖNCEKİ HABER

Z.Livaneli ve E. Ardıç

SONRAKİ HABER

Eskişehir operaya kavuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...