07 Aralık 2004 22:00

Soruşturmada 'gizlilik' kararı

Kızıltepe Savcılığı, 12 yaşındaki Uğur ile babası Ahmet Kaymaz'ın infazıyla ilgili soruşturmanın "gizli" yürütülmesine karar verdi.

Paylaş
Kızıltepe Savcılığı, güvenlik güçleri tarafından öldürülen 12 yaşındaki Uğur ile babası Ahmet Kaymaz'ın infazıyla ilgili soruşturmanın "gizli" yürütülmesine karar verdi. Karar nedeniyle, ailenin avukatlarının dosyayı inceleme talepleri de reddedildi. Gizlilik kararının, "soruşturmanın selameti ve yargılamanın adil biçimde yapılabilmesi amacıyla alındığı" savunuldu. Kararda, operasyona katılan polislerin "aile yapılarının" dikkate alınmasının da önemli bir etken olduğu belirtildi.

Dört polisin ifadesi alındı Savcılık tarafından soruşturma kapsamında kimlikleri gizli tutulan ve operasyonda görev alan Mardin Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli dört polisin de ifadeleri alındı. Gizlilik kararı nedeniyle, ailenin avukatı Hüseyin Cihangir'e de soruşturma dosyasıyla ilgili bilgi verilmedi. Davaya müdahil olmak isteyen başka bir avukatın talebi de, gerekçe gösterilmeksizin reddedildi. Avukat Hüseyin Cihangir, gizlilik kararına itiraz ettiklerini belirterek, "Savcılığın böyle bir talebi oldu. Yasa gereği böyle bir hakkı var. Gizlilik kararına itiraz ettik. Ancak henüz karar verilmedi" dedi.

Elbiseler Adli Tıp'ta Bu arada, baba-oğulun elbiseleri üzerindeki incelemeler Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yürütülüyor. Yetkililer, elbiseler üzerindeki incelemenin, olayda yakın mesafeden atış yapılıp yapılmadığı yönünde sürdüğünü, elbiseler üzerinde yanık ve barut izlerinin belirgin biçimde tespit edilmesi durumundaysa, baba-oğulun yargısız infaz edildikleri iddialarının güçleneceğini belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Başkentte Mossad şov!

SONRAKİ HABER

Ankara'da çatışmalı protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...