07 Aralık 2004 22:00

Başkentte Mossad şov!

Siyonizm teorisini oluşturan Binyamin Ze'ev Herzl'in ölümünün 100'ncü yıldönümü nedeniyle birçok ülkede yapılan özel ve gizli toplantılardan biri de önceki akşam Başkent Ankara'da yapıldı.

Paylaş
Siyonizmin teorisini oluşturan Binyamin Ze'ev Herzl'in ölümünün 100'ncü yıldönümü nedeniyle İsrail Büyükelçiliği tarafından Türkiye'nin Başkenti Ankara'da özel bir davet düzenlendi. Herzl'in, "Türklerin Atatürk'üne benzetildiği" toplantının yapıldığı salon, alınan olağanüstü önlemlerle, adeta Mossad ajanlarının cirit attığı küçük bir İsrail'e benzetilmişti. Filistin topraklarını kan gölüne çeviren Siyonizmin teorisyeni Binyamin Ze'ev Herzl'in ölümünün 100'ncü yıldönümü nedeniyle birçok ülkede düzenlenen katılımcısı sınırlı özel toplantılardan biri de Ankara'da önceki akşam Milli Kütüphane konferans salonunda yapıldı. İsrail Büyükelçiliği tarafından düzenlenen toplantıya bazı büyükelçiliklere davetiye gönderildiği öğrenildi. Toplantıyı, aralarında Tayland ve Almanya büyükelçiliği temsilcileri ile İsrail Büyükelçisi Pihas Avivi ve büyükelçilikten temsilcilerin de bulunduğu 38 davetli izledi. Toplantı yapılan salonun etrafından adeta kuş uçurtulmadı. Toplantı sayesinde İsrail'in Mossad ajanları da Başkent'te cirit attı. Salonda aynı saatlerde yapılması planlanan Kültür Bakanlığı mülakatına katılacaklar, salon fuayesinden çıkarılarak başka bir salona gönderildi. Toplantının yapılacağı salona girişi bulunan kantin benzeri odaların kapıları kilitlendi. Milli Kütüphane'nin giriş kapısında bulunan emniyet kapısı, toplantının yapılacağı salonun fuayesinin girişine konularak, etrafı da kordonla kapandı. Bu kordonun içinde kalan tuvalete gitmek isteyenlerin bile çantaları arandı. Mossad ajanlarının, orada bulunanlara karşı gayet şüpheli ve kaba tavırları dikkat çekerken, bütün toplantı boyunca mavi ve sarı rozetler taktılar. 18.30'da başlayan toplantıya gazeteciler didik didik aranıp, kameraları ve fotoğraf makinaları en ince ayrıntısına kadar kurcalandıktan sonra girebildiler.

Atatürk'e benzettiler Toplantı için bilgi almak istediğimiz büyükelçilik yetkilileri tüm sorularımızı "Buna cevap vermeye yetkimiz yok" diyerek yanıtsız bıraktılar. Toplantıdaki konuşmaların İbranice değil de İngilizce yapılması ise dikkat çekti. İsrail Büyükelçisi, Atatürk'ün Türkler için nasıl büyük bir anlamı varsa, Herzl'in de Yahudiler için o anlama geldiğini iddia etti. İsrail'den gelen Supior Academic College'dan Prof. Ariel Feldstein ise Herzl'in yaşam öyküsünü anlatarak, siyonizm için yapılanlardan bahsetti. Konuşmaların ardından Melin Molla, küçük bir piyano resitali sundu.

ÖNCEKİ HABER

Bakan Şener Paris'e gidecek

SONRAKİ HABER

Soruşturmada 'gizlilik' kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...