06 Aralık 2004 22:00

Üç ülkeden ortak konser

Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristanlı sanatçılardan oluşan uluslararası karma orkestra, Bulgaristan'ın Kırcaaali kentinde "Trakya" senfonisini icra edecek.

Paylaş
Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristanlı sanatçılardan oluşan uluslararası karma orkestra, Bulgaristan'ın Kırcaaali kentinde "Trakya" senfonisini icra edecek. AA muhabirinin, Kırcaali Senfoni Orkestrası Yönetim Kurulu Başkanı Ivan Bunkov'dan aldığı bilgiye göre, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Solomon Pasi'nin önderliğinde, Kırcaali "Dimitır Dimov Dram Tiyatrosu'nda" gerçekleşecek konserde, Bulgaristan'ın Plovdiv, Yunanistan'ın Gümülcine kenti ile Edirne'den sanatçıların yer aldığı karma orkestra, 10 Aralık 2004'te "Trakya" senfonisini icra edecek. Senfoninin Yunanlı bestekar İliyas Yoanakis, tarafından yazıldığını bildiren Bunkov, koronun şefliğini Bulgaristan'ın Haskova kentinden maestro Krasimir Zahariev'in yapacağını ifade etti. Noel öncesi düzenlenen konserin komşu ülkelerin, Avrupa Birliği yolunda yakınlaşmasına adanacağını ifade eden Bunkov, "Karma orkestranın vereceği konser, 3 ülkenin milli marşının icrası ile başlayacak. Ardından Avrupa'nın milli marşı Bethoven'in Mutluluk Odası eseri icra edilecek" dedi.

'Dostluk gelişecek' Konserin, Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye arasında gelişen dostluk ilişkilerini daha da sağlamlaştırmasını umduklarını bildiren Bunkov, etkinliği, sınır bölgesi için önemli bir olay olarak değerlendiklerini kaydetti. Karma orkestranın Türkiye ayağında, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü'nden keman ve çello sanatçılarının katılacağı ifade edildi.

ÖNCEKİ HABER

Bu yıl Dersimiz Savaş!

SONRAKİ HABER

Stratejik ortaklık önerisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...