6 Aralık 2004 22:00
Son gün çilesi
ÖSYM merkezleri önünde dün yine her yıl tekrarlanan görüntüler oluştu. Üniversitede okumak isteyen adayların önemli bir bölümü, ÖSS formlarını teslim etme işini son güne bırakınca, ÖSYM'ye ait kabul büroları önünde uzun kuyruklar oluştu.
ÖSS için 22 Aralık'ta başlayan başvuru süresi, dün dolunca, İstanbul Aksaray'da bulanan ÖSYM bürosunun önü öğrencilerle dolup taştı. Sınava giriş formlarını yatırmak isteyen adaylar saatlerce kuyrukta beklerken, ÖSYM bürosunda görev yapan 5 memur da aşırı yoğunluk nedeniyle zor anlar yaşadı.
Kuyrukta sıranın kendisine gelmesini bekleyen adayların kimisi vakti olmadığı, kimisi de bu kadar kalabalık olacağını beklemediği için son güne kaldıklarını söylerken, kimisi de sorumsuz davrandıklarını dile getiriyordu. Adaylardan Erkan Baş, önündeki uzun kuyruğu göstererek, bunun kendisine iyi bir ders olduğunu belirtirken; şu anda devam ettiği bölümden memnun olmayan ve Radyo Televizyon Programcılığı'nı okumayı hayal eden Gamze Tanış, işlemlerin uzun sürmesinden yakındı. Kuyruğun çabuk eriyeceğini düşünen Ali Rıza Kılavuzoğlu henüz lafını tamamlamadan kuyruğa 25-30 kişi daha girerken; uyanıklık yaparak sıra beklememekle övünen Sertan Gündüz, 4. kez gireceği sınavda Spor Akademesi'nin hayalini kuruyordu.
ÖSS başvuru kuyruğu öğrencilere çile çektirirken, mahallenin ise yüzünü güldürdü. Evlerinden getirdikleri masalarda uhu, kağıt, kalem, silgi gibi malzemeler satan mahalle sakinleri, satışlardan hayli memnun kaldılar.
Evrensel'i Takip Et