06 Aralık 2004 22:00

İşgalin sırıtan yüzü!

Amerikan askerlerinin Iraklılara yaptıkları işkencelerin fotoğraflarının dünya gazetelerinde yayımlanması nedeniyle ABD yönetimi zor durumda kaldı.

Paylaş
Amerikan askerlerinin Iraklılara yaptıkları işkencelerin fotoğraflarının dünya gazetelerinde yayımlanması nedeniyle ABD yönetimi zor durumda kalırken The Washington Post gazetesi ABD askerlerine ve Irak'ta çalışan Amerikalılara Irak'taki günlük yaşama ilişkin çektikleri fotoğrafları yayımlama çağrısı yaptı. Fotoğraflarla askerlerin ve görevlilerin Irak halkına güleryüzle hizmet ederken gösterilmesi amaçlanıyor. Bu kampanyanın arkasında işkence fotoğraflarının etkisini en azından Amerikan halkının aklından silme gayreti olduğu belirtiliyor.

Çağrı metni Gazetenin yayımladığı çağrı metni şöyle: Dünyaya, Irak'a bakış açınızı gösterin. Eğer Irak'ta görev yapan bir Amerikalıysanız veya arkadaşınız ya da ailenizden birisi orda görev yapıyorsa The Washington Post ve washingtonpost.com size bölgedeki yaşama ilişkin elinizdeki fotoğrafları paylaşma çağrısı yapıyor. Amerikan akerleri, diğer servislerde çalışanlar ve sivil görevliler size Irak'ta yaşamın ve çalışmanın nasıl olduğunu birinci elden anlatma fırsatı veriyoruz.

Katliam oyunu Öte yandan tüm dünyada ABD'nin Felluce'de yaptığı katliamlar lanetlenirken ABD'de Felluce katliamı video oyunu yapıldı. Piyasaya yeni sürülen savaş oyunun adı Fallujah: Operation al-Fajr. Oyuncular oyunda Amerikan ordusunun Felluce'nin Jolan bölgesine yaptığı saldırıya katılarak Jolan'da keskin nişancı ateşinden korunarak sivilleri kurtarmaya çalışıyorlar.

Sivilleri korumak Oyunda Amerikan askerleri ile kurtarılacak bölgede Amerikan bombardımanları ile 2000'den fazla kişi öldü. Gazeteciler ve görgü tanıkları saldırılarda napalmı andıran bombalar ve kimyasal silahlar kullanıldığını söylüyor. Gazeteciler yaralı olmadığı halde sokaklarda çok sayıda ölü gördüklerni söylüyorlar. Kuma şirketi daha önce de Irak'ta yaşanan çatışaları oyunlaştırarak piyasaya sürmüştü. Oyuncular bu oyunlarda Iraklıları kurtarmak için, Saddam Hüseyin'in oğlu Uday ve Kusay ile savaşmalarının yanı sıra Mehdi ordusuna karşı yürütülen saldırılara da katılıyorlar. Kuma oyunları Cepheden Hikayeler yarışması ile oluşturuluyor. Bunun için askerlerden cephede yaşadıkları gerçek deneyimleri anlatmaları isteniyor. Ve bunlar bir yarışmada değerlendiriliyor. Kazananın anlattığı hikaye oyun içinde bir görev olarak yer alıyor.

ÖNCEKİ HABER

Amerika Cidde'de vuruldu

SONRAKİ HABER

Hazine Bakanı da değişecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...