05 Aralık 2004 22:00

Sağlık hakkı için eyleme
   destek çağrısı

SES üyesi sağlık emekçileri, SSK hastanelerinin devrine ve sağlığın paralı hale getirilmek istenmesine karşı yarın iki saat iş bırakacak. Bu saldırının her kesimi ilgilendirdiğini söyleyen SES Genel Sekreteri Şükran Doğan, sağlık hakkına sahip çıkan herkesi eyleme destek vermeye çağırdı.

Paylaş
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi sağlık emekçileri, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrine ve "Sağlıkta Dönüşüm Programı"na karşı yarın iki saat iş bırakacak. Sağlık emekçileri sağlığın paralı hale getirilmesinin önünü açacak tüm düzenlemelere "hayır" demek için tüm yurtta saat 08.00-10.00 arasında hiçbir sağlık hizmeti sunmayacak. Sağlık emekçileri ayrıca hastanelerin önünde toplanarak, hasta ve hasta yakınlarına eylemin amacını, hükümetin sağlık ve sosyal güvenlik alanındaki yıkım projelerini anlatacak. KESK de tüm sendikalara bu eyleme destek olma çağrısı yaptı. AKP Hükümeti'nin "Sağlıkta Dönüşüm Programı" diye adlandırdığı yıkım programının adımlarını hızlandırdığını belirten SES Genel Sekteri Şükran Doğan, bunun bir unsuru olan Aile Hekimliği Yasası'nın TBMM'den geçtiğini hatırlattı. Doğan, bu yasa ile koruyucu sağlık hizmeti yerine tedavi hizmeti sunumu yapan, ekip anlayışı ile değil, bireysel hekimlik anlayışına göre davranan ve sürekli hasta sevk eden hekimlik modeli getirileceğini dile getirdi.

Amaç GSS Şükran Doğan, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrinin arkasında ise Genel Sağlık Sigortası (GSS) aracılığı ile sağlık hizmetlerinin tamamının piyasa koşullarına açılması ve paralı hale getirilmesinin yattığını vurguladı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın tüm dünyada benzer uygulamaların olduğunu söylediğini, buna karşı çıkanları ise dinazorlukla suçladığını hatırlatan Doğan, başta Yunanistan, Portekiz, İtalya olmak üzere bazı Avrupa ülkelerin GSS'den vazgeçip, sağlık giderlerini genel bütçeden karşılama yoluna gittiklerini belirtti. Sağlık hakkı, insanca yaşayacak ücret ve iş güvencesi için 7 Aralık'ta hastanelerde iki saat boyunca hizmet vermeyeceklerini dile getiren Doğan, sağlık hakkına sahip çıkan tüm kesimleri eyleme destek vermeye çağırdı.

ÖNCEKİ HABER

Meclis, Ceza İnfaz Tasarısı'nı görüşecek

SONRAKİ HABER

Adalet Bakanlığı önünde protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...