04 Aralık 2004 22:00

Kargo Lider işçileri haklarını aldı

Kargo Lider'in İzmir'deki işyerinde TÜMTİS'e üye oldukları için işten atılan işçiler, ısrarlı tutumlarıyla alacaklarının ödenmesini sağladılar.

Paylaş
Kargo Lider'in İzmir'deki işyerinde TÜMTİS'e üye oldukları için işten atılan işçiler, ısrarlı tutumlarıyla alacaklarının ödenmesini sağladılar. Patron, önceki gün sabah saatlerinde işyerini kapattığına dair Valiliğe ve diğer kurumlara bildirimde bulunduğunu belirterek, işyerinin levhasını indirdi. Çevik Kuvvet işyerine girerek kapıya barikat kurdu ve muavin koltuğunda resmi polisin bulunduğu kamyonlar içeriye girdi. Sendikacıların ve işçilerin alacaklar ve sosyal haklar ödenmeden kamyonların çıkışına izin vermeyeceklerini belirtmeleri üzerine Kargo Lider Genel Müdürü ve İzmir Şube Müdürü, sendika yöneticileri ile görüştü. Uzun süren görüşmede ÇHD üyesi avukatlar ve Bornova İlçe Emniyet Amiri de bulundu. Israrlı tutumları sonucu işçilerin alacakları ödenirken, Kargo Lider'in aynı ya da farklı bir isimle tekrar açılması durumunda önceliğin atılan işçilere verileceğine dair yazılı taahhüt alındı.

Gözaltındaki işçiler serbest bırakıldı Bu arada gözaltındaki Kargo Lider işçileri, önceki gün akşam saatlerinde çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbet bırakıldı. TÜMTİS'te örgütlendikleri için işten atılan ve sendikalaşma hakkı için işyeri önünde direnen 22 Kargo Lider işçisi, asılsız ihbarlarla polis tarafından gözaltına alınmıştı.


Genel-İş'ten destek Öte yandan TÜMTİS üyelerine yönelik polis baskısı sendikalardan tepki almaya devam ediyor. DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası, bu baskılarla sendikaların yasayla tanınmış sendikal haklarını kullanamaz duruma düşürüldüğüne vurgu yapıldı. Açıklamada hükümetin, sendikal haklar konusundaki yaklaşımıyla Türkiye'de gerçek demokrasinin önünde engel olmaya başladığı belirtilerek, bu yolun işçi sınıfının örgütsüzleştirilmesi yönünde atılan adımları hızlandırdığı belirtildi. Hükümetin bu tavrına işçi sınıfının gereken yanıtı vereceğin ifade edilen açıklamada, Genel-İş Sendikası'nın TÜMTİS'in yanında olduğu duyuruldu.

ÖNCEKİ HABER

Beklemenin zamanı değil

SONRAKİ HABER

Saraybahçe'de eylem bitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...