04 Aralık 2004 22:00

Irak ile dayanişmaya!

Amerika'nın Irak'ta giriştigi soykirima karşi Emegin Partisi (EMEP) bugün bir miting düzenliyor. EMEP Istanbul Il Örgütü'nden yapılan açıklamada, "İşgale karşı Irak halkıyla dayanışma" çağrısında bulunuldu.

Paylaş
Amerika'nın Irak'ta giriştiği soykırıma karşı Emeğin Partisi (EMEP) bugün bir miting düzenliyor. EMEP İstanbul İl Örgütü'nden yapılan açıklamada, "İşgale karşı Irak halkıyla dayanışma" çağrısında bulunuldu. Saat 13.00'de "Diren Felluce, diren Filistin seninleyiz ABD vahşetine son" sloganıyla yapılacak mitinge KESK İstanbul Şubeler Platformu'nun yanı sıra işçi sendikaları da pankartlarıyla katılacaklar. Tuzla tersane işçilerinin de destek verecekleri mitinge ayrıca Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP), DEHAP ve Özgür-Der de katılacak. EMEP İstanbul İl Başkanı Kamil Tekin Sürek, mitingle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Irak'taki direnişin Türkiye'nin desteğine ihtiyacı var. En geniş desteği sağlamak için yoğun bir şekilde çalıştık. İşgale karşı olan tüm kesimleri mitinge güç vermeye çağırıyoruz" dedi. Sürek, AKP ve Meclis içinden Felluce katliamına dönük eleştiriler yapıldığını ama Amerika'nın baskısıyla hükümetin geri adım atarak özür dilediğini hatırlatarak, hükümetin tavrının samimi olmadığını, sadece kendi tabanına mesaj vermeye çalıştığını belirtti. Sürek şöyle koruştu: "AKP Irak işgaline ve katliama karşı çıkıyorsa bunun gereğini yapmalıdır, pratik adımlarını atmalıdır. Bir iki demeç ile kimseyi kandıramaz. AKP Irak işgaline karşı çıkıyorsa işgalcilere destek vermeyi durdurmalıdır. Türkiye Irak'ta işgalcilere direnen güçlere yardımcı olmalıdır. Türkiye'ye Iraklı direnişçileri desteklemek yaraşır."


Amerikan işgaline protestolar sürüyor ABD'nin Irak işgali dün İstanbul, Ankara ve Adana'daki eylemlerle protesto edildi. İstanbul'da Halk Kültür Merkezi'nin Taksim Gezi Parkı'nda düzenlediği eylemde, "Filistin'de intifada, Irak'ta direniş kazanacak" pankartı açıldı. Yapılan açıklamada, Irak'taki direniş selamlandı. Ankara'da Yüksel Caddesi'nde biraraya gelen öğrenciler, ABD Büyükelçiliği karşısındaki Kennedy Caddesi'ne kadar "Felluce'de insanlık kurşuna diziliyor" pankartıyla yürüdü. Polis barikatıyla büyükelçiliğe yaklaşmaları engellenen öğrenciler yaptıkları açıklamanın ardından, ABD ve İsrail bayraklarını yakıp, üzerine kırmızı boyalı yumurtalar attı. Devlet Denetim Elemanları Derneği üyeleri Birleşmiş Milletler'in tepkisizliğinin ABD'ye destek anlamına geldiğini belirterek, BM Türkiye Temsilciliği önüne siyah çelenk bıraktı. Gazi Üniversitesi'nde dün düzenlenen "Avrasya Sempozyumu"nun açılışında konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da, ABD'nin Irak işgalini eleştirerek, "Her gece televizyonlardan Irak halkına yapılanları gördükçe insanlığımızdan utanıyoruz" dedi. Adana'da ise Halkevleri üyeleri ABD Hava Üssü'nün bulunduğu İncirlik Beldesi girişinde, ABD karşıtı eylem yaptı.

ÖNCEKİ HABER

Erdin görevine veda etti

SONRAKİ HABER

Putin bugün geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...