04 Aralık 2004 22:00

ÖSS için son iki gün

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) için başvurular yarın sona erecek.

Paylaş
Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) için başvurular yarın sona erecek. Başvurular, lise müdürlüklerine ve ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerine yapılacak. Meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş hakkından yararlanmak isteyen meslek lisesi mezunu adaylar da, ÖSS için hazırlanmış başvurma belgesiyle başvuru yapabilecek. ÖSS'ye Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti uyruklu olanlardan şu koşullardan birini taşıyanlar başvurabilecek:
  • 2004-2005 eğitim-öğretim yılında ortaöğretim kurumlarından (lise ve dengi okullar ile açıköğretim lisesi) son sınıfında okumakta olanlar,
  • Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda olanlar,
  • Ortaöğretim kurumlarının dışarıdan bitirme sınavına girenler,
  • Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar,
  • Ortaöğrenimlerini yabancı ülkelerde yapanlardan durumları bu 4 koşuldan birine uyanlar.

    Ücretler Halen öğrenim gören adaylar, başvurma belgesi ve kılavuzunu öğrenim gördükleri okul müdürlüklerinden, mezun adaylar ise herhangi bir lise müdürlüğünden veya ÖSYM Sınav Merkezi yöneticiliklerinden 4 milyon lira karşılığında alabilecekler. Sadece ÖSS'ye girecek adaylar sınav ücreti olarak 40 milyon lirayı, bankaya yatıracaklar. Yalnız sınavsız geçiş için başvuracak adaylar ise 6 milyon lira ödeyecekler. Sadece sınavsız geçiş ücreti yatıran adaylar başvuru süresi içinde ÖSS'ye girmeye karar verirlerse, bankaya 34 milyon lira fark yatırabilecekler. Bu arada, üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen adayların, Yabancı Dil Sınavı'ndan (YDS) önce, ÖSS'ye girmesi gerekiyor. Bu yüzden YDS'ye girecek adaylar, Nisan 2005'te 40 milyon lira daha ödeme yapacaklar. ÖSS, 19 Haziran, YDS de 26 Haziran 2005 Pazar günü yapılacak.

  • ÖNCEKİ HABER

    İnfaz belgelendi

    SONRAKİ HABER

    Eğitim politikası fiyasko

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
    Evrensel Ege Sayfaları
    EVRENSEL EGE

    Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...