04 Aralık 2004 22:00

Bush kabineyi sağlam kuruyor

ABD yönetiminde yeni istifalar ve atamalar devam ediyor. 20 Ocak'ta ikinci dönemine resmen başlayacak olan ABD Başkanı George Bush, yeni kabinesini kendisine yakın ve sorun çıkarmayacak isimlerden kuruyor.

Paylaş
ABD yönetiminde yeni istifalar ve atamalar devam ediyor. 20 Ocak'ta ikinci dönemine resmen başlayacak olan ABD Başkanı George Bush, yeni kabinesini kendisine yakın ve sorun çıkarmayacak isimlerden kuruyor. Bush yönetiminden 2 Kasım seçimlerinin ardından 8 bakan istifa etti. Önceki gün İç Savunma Bakanlığına New York Polis Eski Şefi Bernard Kerik'in atanmasının ardından Sağlık Bakanı da istifa etti.

Rumsfeld kalıyor Bush, görevinden istifa etmesi beklenen Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'den de kalmasını 'rica' etti. Rumsfeld'in de Bush'un isteğini kabul ettiği bildirildi. Dışişleri Bakanlığı'na Condoleezza Rice'ın getirilmesinin ardından 'şahinleşen' ikinci Bush kabinesinin, Rusmfeld'in göreve devam etmesiyle bu kimliğini korumaya devam edeceği belirtiliyor. Irak'taki direnişin bastırılmasındaki başarısızlıklardan ve Irak'ta çok sayıda ABD askerinin ölmesinden sorumlu tutulan Rumsfeld, Ebu Garip Cezaevi'ndeki işkence skandalından dolayı da Kongre'de eleştiriliyordu. Rumsfeld önceki gün de Irak direnişini küçümsediklerini itiraf etmişti. Bush'un, Rumsfeld'in 'terörle savaşta' doğru kişi olduğuna inandığı için görevini sürdürmesinden yana olduğu belirtildi.

Sağlık Bakanı istifa etti ABD Sağlık Bakanı Thompson da istifa etti. Sağlık Bakanı'nın istifasıyla birlikte Bush'un 15 üyeli kabinesinden istifa eden bakanların sayısı 8 oldu. Ancak başka bakanlıklarda da değişiklik olabileceği belirtiliyor. Bush'un yeni atamaları, Senato'da onaylandıktan sonra kabul edilmiş olacak. Bush, ikinci başkanlık dönemine, 20 Ocak'ta düzenlenecek yemin töreninin ardından başlayacak.

ÖNCEKİ HABER

Washington'dan balans ayarı

SONRAKİ HABER

Yanukoviç tekrar aday

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...