03 Aralık 2004 22:00

'Yeni talep haksızlık olur'

Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanı Sermet Atacanlı, Kıbrıs'ta çözüm için Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını belirterek "Yeni taleple gelmek haksızlık olur" dedi.

Paylaş
Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanı Sermet Atacanlı, Kıbrıs'ta çözüm için Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını belirterek "Yeni taleple gelmek haksızlık olur" dedi. Çankaya Köşkü'nde bir basın açıklaması yapan Atacanlı, Cumhurbaşkanlığı'nın AB zirvesi ve dışilişkiler konusundaki görüşlerini açıkladı. Atacanlı "AB hedefi geri dönülmez bir hedeftir. AB'nin ikinci bir karara gereksinim duymaksızın somut tarih vermesini bekliyoruz. Türkiye bunu hak ediyor.AB üyesi ülkeler inandırıcılık ve içtencilik sınavı verecekler ve bundan yüzlerinin akıyla çıkacaklarına inanmak istiyoruz" dedi. Atacanlı AB'nin Kıbrıs için yeni beklentileri olduğu konusundaki soruya "Türk tarafı bu süreçte gereken özveriyi yaptı. Çözüm yolunda üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmiştir. Bu dönemde bunun ötesinde bir taleple gelmek haksızlık olur. Bu konuda biraz da Rum tarafının üzerine gitmek adaletli olur" dedi. Atacanlı 7 Aralık Salı günü saat 16.00'da Sezer'in başkanlığında, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Özkök ve Dışişleri Bakanı Gül'ün katılacağı bir zirve düzenleneceğini söyledi.




'ÖZEL İŞBİRLİĞİ' ÖNERİSİ Fransa, Avusturya, Danimarka ve Hollanda'nın Türkiye'ye 17 Aralık'ta ''özel işbirliği'' önerilmesi konusunda görüş birliğine vardıkları bildirildi. Söz konusu bu ülkelere, Slovakya ve Malta'nın da destek verebileceği belirtiliyor. Yunanistan ile Kıbrıs Rum kesiminin de Ege Denizi'ndeki anlaşmazlıklar ve Rum tarafının Ankara tarafından tanınması için bu ülkeler ile aynı grupta yer alabileceği ileri sürülüyor. Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen, hükümetlerinde bulunan sağ partinin Türkiye ile özel işbirliği istediğine dikkati çekti.

ÖNCEKİ HABER

Tersane işçisi Irak'a destek verecek

SONRAKİ HABER

Şahin'den Felluce özrü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...