03 Aralık 2004 22:00

Tersane işçisi Irak'a destek verecek

Emeğin Partisi'nin (EMEP) düzenleyeceği "Diren Felluce, diren Filistin, seninleyiz" mitingine Tuzla tersane işçileri de katılarak, ABD'yi ve ona destek veren AKP Hükümeti'ni protesto edecek.

Paylaş
Emeğin Partisi'nin (EMEP) düzenleyeceği "Diren Felluce, diren Filistin, seninleyiz" mitingine Tuzla tersane işçileri de katılarak, ABD'yi ve ona destek veren AKP Hükümeti'ni protesto edecek. Tersane işçilerinin Ortadoğu'da yaşanan vahşete ve ABD'nin işlediği insanlık suçuna sessiz kalamayacağını söyleyen Tersane İşçileri Komitesi Sözcüsü Ali Doğan, "İşgalcilere üsleri açan, lojistik destek veren AKP'de ABD kadar suçludur" diye konuştu. Başbakan'ın tersanelerde patronların yaptığı açılışlara geldiğini, Tuzla ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde AKP'den Meclis üyesi olan tersane patronları olduğunu hatırlatan Doğan "Başbakan tersane işçilerinin insanlık dışı koşullarda, güvencesiz, sigortasız çalıştırıldığını çok iyi biliyor ama yine de patronların yanında yer alıyor. Aynı Başbakan Irak'ta da direnişçileri değil işgalcileri destekliyor" diye konuştu. Mitingde işgali, AKP'yi ve yaşadıkları sorunlara karşı taleplerini dile getireceklerini ifade eden Doğan, semtlerde ve işyerlerinde yaptıkları toplantılarla mitinge hazırlandıklarını söyledi.

İşçi söz sahibi olacak Tersane işçilerinin hiçbir olay karşısında söz sahibi olmadığını söyleyen Ercan Cengiz, mitinge katılarak seslerini yükselteceklerini anlattı. Hükümetin ABD'nin taşeronluğunu yaptığını dile getiren Cengiz, yapılacak eylem ve mitingilerin hükümete geri adım attırmak için önemli olduğunu bildirdi. ABD'nin kendini ayakta tutmak için Irak'a girdiğini söyleyen Cemal Dikmen, "Özgürce ve kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bugün ses çıkartılmazsa Ortadoğu'da yaşananlar yarın bizim ülkemizde yaşanacak" diye konuştu. Yaşanan acı olayları Türkiye'nin engelleyebileceğini ancak işçiler birlik olmadığı için buna engel olamadıklarını söyleyen Ömer Aydın, AKP'nin de Türkiye'yi ABD'nin kölesi yaptığını söyledi. Mitinge katılacağını ve bundan sonra da bu tür eylem ve mitinglerin yapılması gerektiğini anlatan Aydın, "Bu mitingler aynı zamanda bizim birlik olmamıza da hizmet eder" diye konuştu. AKP'nin de ABD kadar suçlu olduğunu söyleyen Tekin Çelikler, Irak'ta insanların katledildiğini ve buna suskun kalmamak için mitinge katılacağını söyledi. "Türkiye asker yollamadı ama, İncirlik var, gıda, su... Her türlü desteği veriyor. Türkiye'de ABD gibi" diyen Umut Koçak, mitinge işten atılmayı da göze alarak gideceğini belirtti. AKP'nin ABD'ye destek verdiğini ancak sadece lafta kalan açıklamalarıyla bunu gizlemeye çalıştığını anlatan Ercar Saygın, "Zalime karşı mazlumdan yana olmak için mitinge katılacağım" dedi. "AKP de suç ortaklığı yapıyor. Avrupa insan haklarından bahsedenler nerede? Avrupa'dan da ses çıkmıyor. Çünkü öldürülenler Müslüman, bir tane kilise yıkılsa ses çıkmaya başlar" diyen Ercan Saygın, CHP delegesi olduğunu, ancak CHP'nin de katlima karşı suskun kaldığını söyledi.




Mersin'de vahşete tepki Mersinde KESK, BASK ve Türk-İş'e bağlı sendikalarla DİSK, Genel-İş, Halkevleri, Mersin 68'liler Birliği, Tabip Odası, ÇHD, İHD ve 78'liler Girişimi son günlerde Amerikanın Irak'ın Felluce kentinde yaptığı katliamları ve Mardin'de art arda yaşanan yargısız infazları protesto etti. Taşbina önünde bir araya gelen eylemcilere seslenen 78'liler Girişimi Sözüsü Osman Yılmaz, herkesi saldırılara ve teröre karşı çıkmaya çağırdı. Yılmaz, "Bütün bunlar dünyanın gözü önünde pervasızca yapılmaktadır. AKP Hükümeti ise bütün bu yaşananları görmezden gelerek işgalcilere destek vermektedir" dedi.

ÖNCEKİ HABER

'Not ettik' tehdidi

SONRAKİ HABER

'Yeni talep haksızlık olur'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...