02 Aralık 2004 22:00

Kentli kadının yeni maceraları

"Bridget Jones'in Günlüğü" Helen Fielding'in aynı adlı romanından sinemaya uyarlandığında, yalnızca bir romantik-komedi olarak değil, aynı zamanda kentli kadının içinde bulunduğu durumun traji komik hallerini resmeden bir film olarak da değerlendirilmişti.

Paylaş

Bridget Jones: Mantığın Sınırı

Orijinal Adı: Bridget Jones: The Edge of the Reason Yönetmen: Beeban Kidron Oyuncular: Renee Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant Senaryo: Andrew Davies, Helen Fielding, Richard Curtis, Adam Brooks (Helen Fielding'in 'Bridget Jones: The Edge of Reason' adlı kitabından) Müzik: Harry Gregson-Williams Yapım: 2004, ABD Tür: Komedi

"Bridget Jones'in Günlüğü" Helen Fielding'in aynı adlı romanından sinemaya uyarlandığında, yalnızca bir romantik-komedi olarak değil, aynı zamanda kentli kadının içinde bulunduğu durumun traji komik hallerini resmeden bir film olarak da değerlendirilmişti. Bugün gösterime giren devam filmi de ilki gibi, romanın devamından çekildi. "Bridge Jones: Mantığın Sınırı" adıyla çekilen bu filmde kahramanımız biraz daha büyümüş olarak çıkıyor karşımıza. Her ne kadar, ilk filmin bıraktığı yerden sadece dört ay sonrasından başlasa da… 30 yaşlarındaki Londralı bekar Bridget Jones'un romantik mutluluğu bulmasının üzerinden çok fazla zaman geçmemiştir. Kendinden bile kuşku duyan, sürekli kendisini analiz eden, kariyer odaklı, kalori takıntılı bekar bir kadın olan Jones, nihayet yakışıklı genç avukat Mark Darcy'nin kız arkadaşı olmayı başarmıştır. Ancak, sevgilisinin bütün sadakatine rağmen, Bridget şimdi de mutluluğun ardından nelerin geleceğini merak etmektedir. Serinin bu ikinci filminde, romantik-komedi özellikleri arayanları beklediklerini fazlasıyla bulabilirler. Renee Zellweger'in sürüklediği komedi unsurları yine yerli yerinde kullanılıyor; ona eşlik eden Colin Firth ve Hugh Grant'ın bu türde yeterince deneyimli olmaları da filmin artılarından. Ama bu bölümde, kentli kadın olgusundan fazlaca eser yok. Daha çok, ilk filmin elde ettiği başarı üzerine bu ilginin yeniden dolara çevrilme isteğiyle hareket edilmiş gibi görülen "Mantığın Sınırı" eğlenceden fazla bir şey vaat etmiyor.

ÖNCEKİ HABER

Zombiler yine aramızda

SONRAKİ HABER

Taslak sertleştirilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...