01 Aralık 2004 22:00

'Tasarı geri çekilinceye kadar'

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devri ile ilgi yasa tasarısının Meclis Genel Kurulu'na getirilmesi hükümet tarafından bir süre ertelenirken, Emek Platformu bileşenleri mücadelelerinin tasarı geri çekilinceye kadar süreceğini bildirdiler.

Paylaş
SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devri ile ilgi yasa tasarısının Meclis Genel Kurulu'na getirilmesi hükümet tarafından bir süre ertelenirken, Emek Platformu bileşenleri mücadelelerinin tasarı geri çekilinceye kadar süreceğini bildirdiler. Emek Platformu İstanbul ve Ankara bileşenleri, dün yaptıkları eylemlerle, hastanelere sahip çıkacaklarını bir kez daha dile getirdiler. Ankara Sağlık ve Sosyal Güvenlik Hakkına Sahip Çık Platformu, SSK Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı eylemde konuşan ATO yöneticisi Selçuk Atalay, SSK'nın gerçek sahiplerinin verdiği mücadele sonunda, SSK'nın hastanelerinin devri ile ilgili tasarının hükümet tarafından ertelendiğini bildirdi. "Anlaşılan odur ki, SSK'nın yok edilmesi konusunda AKP Hükümeti içinde de bir mutabakat yoktur" diyen Atalay, tasarının tamamen geri çekilmesini, "Sağlıkta Dönüşüm Programı"ndan vazgeçilmesini istedi. Atalay, "Bugün SSK'ya sahip çıkmak, sosyal devlete, halkın sağlık hakkına, hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının iş güvencesine, emeğe, alınterine ve halkın geleceğine sahip çıkmaktır" diye konuştu.

Mücadele çağrısı Emek Platformu Anadolu Yakası bileşenleri de İstanbul'da Paşabahçe SSK Hastanesi önündeydi. Slognlarla eyleme başlayan emekçilere seslenen İstanbul Tabip Odası, SSK Komisyonu Üyesi Bora İnce, hükümetin SSK hastanelerini devretme amacını açıkladı. Dev Sağlık-İş Başkanı Doğan Halis, SSK sorununun devredilerek değil daha fazla kaynak ve yeterli kadro ile çözülebileceğini ifade etti. Eğitim Sen İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Toprak da Emek Platformu'nun aldığı kararları uygulayacaklarını belirterek, tüm halkı bu eylemlere, işbırakmalara katılmaya çağırdı. Tek Gıda-İş Beykoz Şube Sekreteri Şerif Yeşilbaş ise hükümetin önce fabrikaları sattığını şimdi de SSK'ları satmak istediğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Dayanışma örneği

SONRAKİ HABER

Opal Tekstil'de ücretsiz günler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...