29 Kasım 2004 22:00

Destek bekliyorlar

İzmir Ambalaj işçileri, sendikalı olabilmek için 2.5 aydır direniyor. TÜMTİS Sendikası'na üye oldukları için işten atılan işçiler, patronun, jandarmanın baskılarına ve soğuk havaya rağmen işyerinin önünden ayrılmıyorlar.

Paylaş
İzmir Ambalaj işçileri, sendikalı olabilmek için 2.5 aydır direniyor. TÜMTİS Sendikası'na üye oldukları için işten atılan işçiler, patronun, jandarmanın baskılarına ve soğuk havaya rağmen işyerinin önünden ayrılmıyorlar. Yürüttükleri mücadelede yalnız kalmaktan yakınan işçiler, dayanışma çağrısı yaparak, "İşçilerin birlik içinde olduğunu herkese gösterelim" diyorlar. Sendikaları gezerek mücadeleleri hakkında bilgi verdiklerini ve destek istediklerini anlatan Hacı Avşar, hiçbir sendikanın destek ziyaretinde bile bulunmadığını belirterek, "Büyük çoğunluğu patronlaşmışlar. İşçiler ve yürüttükleri mücadele onlar için önemli değil" diye konuştu. TÜMTİS Sendikası'nın üyelerinden topladığı yardımlarla "ayakta kaldıklarını" ifade eden Avşar, bazı arkadaşlarının direniş yerine gelmek için bile para bulamadığını söyledi. Yeterli dayanışma olsaydı direnişin daha iyi gideceğini belirten Avşar, "Herkesin kafasında kirayı nasıl ödeyeceğim, faturaları nasıl yatıracağım düşünceleri var. Dayanışma olsaydı bizim bu sorunlar yerine örgütlenmeye kafa yorardık. içerde örgütlenme çalışmaları daha hızlı ilerlerdi. Çalışan işçilerin evlerine, kahvelerine daha rahat gider, konuşurduk" dedi.

Ziyarete bile gelmediler Başbakanın "Gidin özel sektörde örgütlenin" sözlerini hatırlatan Cemil Kara, özel sektörde örgütlenmelerine rağmen işten atıldıklarını, AKP'nin ise ziyarete bile gelmediğini söyledi. "Seçim zamanı olsaydı her gün birkaç parti ziyarete gelirdi. Fakat şimdi sadece Emeğin Partisi geldi" diyen Kara, zamanı geldiğinde halkın AKP'ye de gereken cevabı vereceğini düşünüyor. TÜMTİS'in yetki alabilmesi ve işlerine geri dönebilmek için örgütlenme çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Cem Ali Çolak, 13 işçinin işten atılmasıyla başlayan direnişi "fren"e benzetiyor. Direnişlerinin hem işten atmaları durdurduğunu hem de baskıları azalttığını söyleyen Çolak, patronun hâlâ "istifa etmeyenleri işten atacağı" söylentileri yaydığını, buna karşın hiçbir üyelerinin istifa etmediğine dikkat çekti.

ÖNCEKİ HABER

İşbırakma çağrısı

SONRAKİ HABER

Yenice'nin şovu yarım kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...