29 Kasım 2004 22:00

Eğitime soğuk engeli

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampusu'nde ısınma sorunu çözülümediği için öğrenciler derslere girmeyerek, rektörlüğü protesto ettiler.

Paylaş
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yabancı Diller Bölümü'nde soğuk hava koşulları gerekçe gösterilerek eğitime verilen ara dün sona erdi. Tatil kararının, okulda kaloriferlerin yanmaması nedeniyle alındığı öğrenilirken, sorunun giderilmemesini protesto eden öğrenciler dün de derslere girmediler. Hazırlık sınıfı öğrencilerinin ders gördüğü YTÜ Davutpaşa Kampusu içerisindeki Yabancı Diller Bölümü'nün yeni binasında, doğalgaz bağlantısı olmadığı için kaloriferler yakılamıyor.

'Sorun giderilecek' Sorularımızı yanıtlayan Yabancı Diller Bölümü Müdürü Perihan Akbulut, kendisinin izinli olduğu bir dönemde gerçekleşen eğitim ertelenmesinin telafi edileceğini söyledi. Doğalgaz bağlantısının teknik bir aksamadan dolayı yapılamadığını belirten Akbulut, sorunun birkaç gün içinde giderileceğini ifade etti. YTÜ Basın Danışmanı Yalçın Yılmaz da ders ertelenmesinin sadece yabancı Diller Bölümü'nün yeni binasında olduğunu, üniversitenin tamamını kapsamadığını bildirdi. Soğuk havalarda sınıfların buz gibi olduğunu söyleyen öğrenciler ise bu nedenle derslerden verim alamadıklarını söylediler. Verilen sözlere karşın sorunun bir türlü giderilmediğini belirten öğrenciler, artık derslerde soğuktan titremek istemediklerini vurguladılar.

Kışladan üniversiteye Davutpaşa Kampusu, 1.312.500 m2'lik yeşil arazi ve içindeki tarihi binaların TSK tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi'ne devredilmesiyle kuruldu. Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Fen Edebiyat Fakültesi'nin tüm bölümleri, Kimya-Metalurji Fakültesi'nin ise 3 bölümünden 2'si Davutpaşa Kampusu'nda bulunuyor. Üniversitenin 18 bin öğrencisinden 4 bin 500'ü Davutpaşa Yerleşkesi'nde eğitimine devam ediyor. Kampuste, Bilim Merkezi ve Türkiye'nin en büyük teknoparkının yapım çalışmaları da devam ediyor.

ÖNCEKİ HABER

Önce vur sonra 'terörist' ilan et!

SONRAKİ HABER

Hekimlerden 'aday hekimlere
   davaya' tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...