28 Kasım 2004 22:00

Kurultay'a Baykal-Sarıgül gölgesi

CHP Gençlik Kolları 11'inci Kurultayı dün Ankara'da gerçekleştirildi. Oldukça coşkusuz geçen kurultayda CHP lideri Baykal tarafından desteklenen liste ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından desteklendiği için eleştirilen muhalif liste yarıştı.

Paylaş
CHP Gençlik Kolları 11'inci Kurultayı dün Ankara'da gerçekleştirildi. Oldukça coşkusuz geçen kurultayda CHP lideri Baykal tarafından desteklenen liste ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından desteklendiği için eleştirilen muhalif liste yarıştı. Baykal'ın desteklediği listenin başkan adayı CHP Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüten Ayhan Yalçınkaya olurken, muhalif listenin başkan adayı CHP Ankara Gençlik Kolları Başkanı iken görevinden alınan Volkan Göktaş oldu. Muhalif liste kendini "CHP'deki antidemokratik uygulamalara tepki duyanların oluşturduğu bağımsız bir liste" olarak tanımlarken, bu listenin daha çok küçük illerden destek aldığı öğrenildi. Kurultay Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilirken, CHP'li gençler kadar orta yaşın üzerindeki CHP'lilerin de kurultaya katılmasına rağmen salonda yer yer boşluklar gözlendi. "Yaşasın tam bağımsız demokratik Türkiye" ve "Kahrolsun oligarşi" pankartlarının yanı sıra Baykal'ın posterleri ve "Hepimiz Baykalız" pankartının da göze çarptığı salonda, Mut Gençlik Kolları'nın Sarıgül'e ithafen taşıdığı "Biz Cumhuriyetin ve Mustafa Kemal'in neferleriyiz. Amerikan kumandalı genel başkan istemiyoruz" pankartı dikkat çekti. Kurultay öncesi Grup Yorum'dan devrim marşları ve çeşitli türküler çalındı.

"Atatürkçüyüz" vurgusu Kurultay'ın açılış konuşmasını yapan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Ayhan Yalçınkaya, Gençlik Kolları'nın CHP Genel Merkezi'ni eleştirmek için bir araç olarak kullanılamayacağını belirterek, "kimsenin eteğine yapışmadan" siyaset yapacaklarını söyledi. Yalçınkaya, "Cı-Cu eki takmak istiyorsanız, CHP Gençlik Kolları Atatürkçüdür" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Zalimlere lanet okundu

SONRAKİ HABER

Farklılığa evet, ayrılıkçılığa hayır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...