28 Kasım 2004 22:00

Dobrinja'da Düğün

Tiyatro Pera, yeni sezonu yine bir yeni oyun ile açıyor. Nesrin Kazankaya'nın yazıp yönettiği oyun "Dobrinja'da Düğün", Yugoslavya'nın dağılma sürecinde bir günün öyküsünü izleyici ile buluşturuyor.

Paylaş
Tiyatro Pera, yeni sezonu Yugoslavya'nın dağılma sürecinde Saraybosna'da yaşanan acıları anlatan bir oyunla açıyor. Nesrin Kazankaya'nın yazıp yönettiği "Dobrinja'da Düğün (Bir Günün Trilogyası)", 3 Aralık'ta Tiyatro Pera'da prömiyer yapacak. Dramaturgisini Şafak Eruyar'ın, ışık tasarımını Yüksel Aymaz'ın, dekor-kostüm tasarımını Nilüfer Moayeri'nin, Müzik Yönetmenliğini Richard Laniepce'in, dans düzenini Pınar Çelebi'nin yaptığı oyunda Ayşe Lebriz, Nesrin Kazankaya, Nihat İleri, Levent Öktem, Cüneyt Uzunlar, Başak Meşe ve Zeynep Özden rol alıyorlar.

Bir günün trilogyası Oyunda olaylar 1993'te Yugoslavya içsavaşının ikinci yılında geçer. Dobrinja, Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'nın bir mahallesidir. Saraybosna, kuşatma altındadır. Oyunda, yıkıntılar arasında yan yana iki evde yaşayan iki ailenin umutsuzlukları, kırgınlıkları, çatışmaları ve savaşa rağmen umutları dirençleri anlatılmaktadır. Bir günlük ateşkeste, evin yıkılmaktan kurtulmuş küçük bahçesinde, gece bir düğün yapılacaktır. Hazırlıklarla geçen sabah, öğleden sonra ve düğünle sonlanan akşam, savaşın içinde bir günün trilogyasını oluşturur. Savaşta yaşanan acılar, ölümler, kırık hayatlar, kayıp aşklar ve savaşla yitirilen insani değerlerin sorgulandığı oyunda, savaşla kuşatılmış bahçede kutlanan düğün anlatılıyor. Oyun, aralık ayı boyunca her cuma ve cumartesi saat: 20:00'de; pazar saat 18:30'da sahnelenecek.

ÖNCEKİ HABER

Bir ada öyküsü

SONRAKİ HABER

Yeşilçam'ın sultanları
   yonca yapraklarında!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...