28 Kasım 2004 22:00

'Yolun sonu özgürlük'

Filistinli 'efsane gerilla' Leyla Halid, İsrail'in bu kadar güçlü hale gelmesinin tek nedeninin ABD olduğunu dile getirdi. Halid, 'Yürüdüğümüz yol, Yaser Arafat'ın, taş general Faris'in yoludur. Ve bu yolun sonu özgürlüktür" diye konuştu.

Paylaş
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin efsanevi kadın gerillası Leyla Halid, Irak ve Filistin topraklarından emperyalistler gidene kadar intifadaya devam edeceklerinin altını çizerek, bugün Filistin halkının yaşadıklarının en büyük sorumlusunun ABD olduğunu, bu nedenle sorunun sadece Filistin halkının değil, tüm dünya halklarının sorunu olduğunu dile getirdi. Leyla Halid önceki akşam Ankara'da ESP tarafından düzenlenen Filistin'le Dayanışma Gecesi'nde yaptığı konuşmada, Filistin halkının çok zor günler yaşadığını ifade ederek, bu zorluklara karşı çok güçlü bir direniş sergilendiğini dile getirdi. Halid, "bizim yürüdüğümüz yol, Yaser Arafat'ın, taş general Faris'in (İsrail tanklarına taş atarken öldürülen 14 yaşındaki çocuk) yürüdüğü yoldur. Bu yolun sonu ise özgürlüktür" dedi. Tankları geri çeviren taş generallerinin (çocuklar) kendi iradeleri ile bunu yaptığını dile getiren Halid, Filistin özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelenin devam edeceğini belirtti.

Özgür vatan mücadelesi Halid, İsrail'in bu kadar güçlenmesinin tek nedeninin ABD olduğunu vurgulayarak, bu nedenle Filistin halkının içinde bulunduğu durumun tüm dünya halklarını ilgilendirdiğini söyledi. Filistin halkının "her ulusun kendi kaderini tayin etme" hakkını kullandığını hatırlatan Halid, Kudüs'ü de içine alan özgür Filistin devleti kurulması için mücadele edeceklerini, hiçbir zaman hiçbir taleple başka bir anlaşmayı kabul etmeyeceklerini söyledi. Leyla Halid, "Filistin halkının özgürlüğe ulaşacağı tek yol intifadadır" diyerek, emperyalistler Irak ve Filistin topraklarını terk edene kadar, intifada ve direnişin devam edeceğini vurguladı. Türkiye halkından gördükleri desteğe vurgu yapan Halid, "Türkiye'de Filistinliler var, Filistin halkının yanında olanlar var. Bizimle birlikte yüreği atanlar, bizi ve mücadelemizi daha da yüreklendiriyor" diye konuştu. Halid, konuşmasının ardından Filistinli müzik grubu Al Awda'nın seslendirdiği Filistin marşına ayakta eşlik ederken, etkinlik Al Awda'nın seslendirdiği parçalar ve şiir dinletisi ile devam etti.

ÖNCEKİ HABER

Turuncu şalın altında yatan...

SONRAKİ HABER

Şiiler 'Seçim yapılacak' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...