27 Kasım 2004 22:00

'Kavgayı büyütelim' çağrısı

SES ve ATO'nun düzenlediği SSK sempozyumunda hastanelerinin devrine karşı verilen mücadelenin güçlendirilmesi vurgusu yapıldı.

Paylaş
SES ve ATO'nun düzenlediği SSK sempozyumunda hastanelerinin devrine karşı verilen mücadelenin güçlendirilmesi vurgusu yapıldı. Sempozyumda, Emek Platformu'nun genel grev kararının çok şeyi değiştirebileceği ifade edildi. Açılış konuşmasını yapan SES Ankara Şube Başkanı Erkan Sümer, "Ortak mücadeleyi çok daha ciddi bir biçimde yürütmek zorundayız" dedi. ATO Genel Sekreteri Selçuk Atalay da SSK'ya yapılan her saldırının emeğe, alınterine ve halkın sağlık hakkına yapılmış bir saldırı olduğunu vurgulayarak, hükümete karşı birlikteliğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. SSK Yönetim Kurulu'nda Türk-İş adına bulunan Yol-İş Genel Başkanı Fikret Barın ise perşembe günü Başbakan Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi anlattı. "SSK'yı anlattım. Başbakan bu işleri hiç bilmiyor" diyen Barın, Erdoğan'ın 22.5 katrilyon liranın SSK'ya aktarılmadığını kendisinden öğrendiğini savunarak, "Kimse ona gerçekleri yansıtmıyor" diye konuştu.

'Çok şey değişecek' DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, SSK yönetim kurulunda işçi sendikalarını temsilen sadece Türk-İş'in bulunmasını eleştirdi. Barın'a yanıt veren Görgün, Başbakan'ın gerçeklerin anlatılmasıyla ikna edilemeyeceğini, AKP Hükümeti'nin bir sermaye hükümeti olduğunu, DB ve IMF'nin istekleri doğrultusunda hareket ettiğini söyledi. "Emek hareketi kontrol edilmek isteniyor" diyen KESK Genel Başkanı Sami Evren, bu kontrolün "sosyal diyalog" ve "devlet sendikacılığı" ile gerçekleştirilmek istendiğini dile getirdi. Evren, "Emek Platformu ve yanımızda duranlarla buna karşı durmamız ve kavgayı büyütmemiz gerekiyor. Kendi birikimimize güvenmek zorundayız" dedi. Evren, bir günlük genel grev kararının yaşama geçirilmesiyle çok şeyin değişeceğini ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

EP işbırakmayı görüşecek

SONRAKİ HABER

Tersanelerde ortak çözüm arayışı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...