26 Kasım 2004 22:00

Saraybahçe'de işçi kıyımı

Saraybahçe Belediyesi'nde, ücretleri tam ödenmediği için 4 gündür iş bırakma eylemi yapan işçilerden 29'u işten atıldı. Belediye Başkanı Vehbi Yenice'nin 400 işçiyi daha işten atacağı söyleniyor.

Paylaş
Saraybahçe Belediyesi'nde, ücretleri tam ödenmediği için 4 gündür iş bırakma eylemi yapan işçilerden 29'u işten atıldı. Belediye Başkanı Vehbi Yenice'nin 400 işçiyi daha işten atacağı söyleniyor. İşten atmalara karşı eş ve çocuklarıyla sendika binası önünde eylem yapan işçiler, "İş ekmek yoksa barış da yok", "Atılan işçiler geri alınsın", "Ölmek vardönmek yok" sloganlarını attılar. Burada işçilere seslenen Genel-İş Kocaeli Şube Başkanı Gürol Güçlü, şunları söyledi: "Daha önce kimsenin ekmeğiyle oynamayacaklarını, işçi çıkartmayacaklarını, çalışanların alınterinin kurumadan ödeneceğini söylemişlerdi. Ancak, dün saat 16.00'da 29 arkadaşımızı işten çıkarttı. Bizi yıldıracaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Asıl mücadele bundan sonra başlıyor. Belediye Başkanı o koltuğunda oturamayacak." Sendika Avukatı Aydoğan Sezer de işten çıkarılan işçiler için iade davası açacaklarını kaydetti.

Dilenerek protesto ettiler Gürol Güçlü'nün konuşmasının ardından, Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice'nin cuma namazı kılmaya gittiğini öğrenen işçiler, Fevziye Cami önüne yürüdüler. Belediye Başkanı'nı burada da göremeyen işçiler, namaz çıkışında dilenerek, protestolarını sürdürdüler. Genel-İş Sendikası Balıkesir, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Gebze, Sakarya Şube Başkan ve yöneticilerinde destek verdiği işçiler, daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin önüne yürüdüler. İşçiler daha sonra sendikaya gittiler.

ÖNCEKİ HABER

Çankaya'da mücadele birleşti

SONRAKİ HABER

Metal sözleşmeleri sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...