26 Kasım 2004 22:00

Camilerde ABD'ye öfke vardı

Beyazıt Camii'nde kılınan cuma namazı bitiminde tekbirler ve sloganlarla Beyazıt Meydanı'na çıkan bin beşyüz kişi ABD, İngiltere ve İsrail'e lanet okudu.

Paylaş
ABD'nin Felluce'de yaptığı katliam cuma namazı çıkışında lanetlendi. Beyazıt Camii'nde kılınan cuma namazı bitiminde tekbirler ve sloganlarla Beyazıt Meydanı'na çıkan bin beşyüz kişi ABD, İngiltere ve İsrail'e lanet okudu. Felluce'de ölenler için gıyabi cenaze namazının kılındığı eylemde yapılan konuşmalarda, ABD mallarını boykot etme ve pazar günü yapılacak mitinge katılım çağrısı öne çıktı. Eylem sırasında "Müslüman zulme boyun eğemez", "Katil Şaron Katil Bush" sloganları atılırken ABD ve İsrail bayrakları yakıldı. Ankara'da ise İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV) Hacıbayram Camii'nde Filistin ve Irak'ta ABD ve İsrail tarafından öldürülenler için temsili cenaze namazı kılıp, katliamları protesto etti. Eylemde sık sık "Kahrolsun işbirlikçi hainler" sloganı atıldı. Türkiye Kamu-Sen de dün tüm illerde cuma namazı çıkışında Irak'ta ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Kocatepe Camii önünde toplanan Kamu Sen'liler, bir camide şarap içen ABD askerlerinin fotoğraflarının yer aldığı, üzerinde "Haklıymışsın Recep Tayyip Erdoğan camiler kışla oldu, süngüler müslümanlara döndü" yazılı bildirileri dağıttılar. Namazın ardından topluluk, "Bush Tayyip el ele Ortadoğu nereye", "Katil ABD, işbirlikçi AKP" sloganları eşliğinde Kamu-Sen Genel Merkezi'ne kadar yürüdü.




Abdullah Gül, hâlâ dostluktan söz ediyor Felluce'de yaşanan katliam pek çok yerde protesto edilirken, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "ABD ile dostluk"tan dem vurdu. Yurtdışı temaslarını tamamlayarak, Türkiye'ye dönen Gül'e gazeteciler TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Elkatmış'ın açıklamaları sordu. Gül, "açık toplumlarda herkesin her şeyi söyleyebileceğini" belirterek, "Amerikan'ın dostluğuna verdiğimiz önemden dolayı, yanlış gördüğümüz her şeyi Amerikalı yetkililere anlatıyoruz" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Felluce protestosu

SONRAKİ HABER

TEPKİ YAĞIYOR...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...