25 Kasım 2004 22:00

Çok katmanlı bir hikâye

Çok katmanlı bir Avrupa filmiyle karşı karşıyayız yine. Serge Novak takma adıyla ünlenen ve çok satanlar arasınra giren yazar Daniel; bu kimliğini yakınları dışında herkesten saklamaktadır...

Paylaş
İhtirasın Bedeli Orijinal Adı: Strange Crime Yönetmen: Roberto Ando Oyuncular: Daniel Auteuil, Anna Mouglalis, Greta Scacchi, Giorgio Lupano Senaryo: Roberto Ando, Salvatore Marcarelli Müzik: Ludovico Einaudi Yapım: 2004, İtalya, İsviçre Tür: Gerilim / Dram / Erotik Süre: 102 dk.

Çok katmanlı bir Avrupa filmiyle karşı karşıyayız yine. Serge Novak takma adıyla ünlenen ve çok satanlar arasınra giren yazar Daniel; bu kimliğini yakınları dışında herkesten saklamaktadır. Bir yolculuk sırasında Mila adlı genç kadınla karşılaşınca küçük bir kaçamağın fena olmayacağını düşünür. Ancak eve döndüğünde onu bir sürpriz beklemektedir. Mila'nın hayatına girmesiyle ister istemez geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalan Daniel'in bu keşif yolculuğu çocukluğunun geçtiği Krakow'a kadar uzanıyor. Film, erotizm, gerilim ve dramanın ustaca harmanlandığı hepsinin yerli yerine konduğu başarılı bir çalışma. Üstelik, takma ad kullanılması ve bir eserin toplam bir hafızanın ürünü olup olmadığı gibi konularda da tartışmaya açık öngörülerde bulunan "İhtirasın Bedeli"; oyunculukları ve özellikle sürpriz finaliyle dikkat çekiyor.

ÖNCEKİ HABER

Sinemaya iade-i itibar

SONRAKİ HABER

Vekil kendini düşündü!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...