21 Kasım 2004 22:00

Suçlu Bin Ladin!

2 Kasım seçimlerini yitiren Demokrat Partili John Kerry, Usame Bin Ladin'in son video kaydının Bush'a oy kazandırdığını açıkladı.

Paylaş
2 Kasım'daki ABD başkanlık seçimlerini kaybeden Demokrat Senatör John Kerry, ilk kez, yenilgiden dolayı El Kaide lideri Usame Bin Ladin'i suçladı. Kerry, seçimden birkaç gün önce bir video kayıt aracılığıyla "Amerikalılara seslenen" Bin Ladin'in, bu hamleyle Bush'a olan desteği artırdığını söyledi. Senatör Kerry, Fox televizyonuna yaptığı açıklamada, "Bu kaset, Amerikalı seçmeni muhtemelen korkuttu. Yayınlandığı zaman artık çok geçti; kampanya olarak yeterli tepkiyi gösterecek zamanımız yoktu" diye konuştu. Kerry böylece, örtülü bir dille, Bin Ladin'in "Bush'a çalıştığını" söylemiş oldu.

Finansörü silah tekelleri Bu arada, John Kerry'nin önemli bir Arnavut silah tüccarı tarafından mali olarak desteklendiği ortaya çıktı. Bir Hollanda kanalında yayınlanan belgeselde, ABD'den silah satın alarak Kosova Kurtuluş Ordusu'na (UCK) satan Florin Krasniki adlı silah tüccarının Demokrat Parti'yle yakın ilişkilerine dikkat çekildi. Belgeselde Krasniki, Kerry'nin bağış kampanyası için çek yazarken ve üst düzey Demokratlarla şakalaşıp sohbet ederken görüldü. Silah tüccarıyla samimi pozlar veren yetkililer arasında eski NATO komutanı Wesley Clark ve Kerry'nin dış politika danışmanı Richard Holbrooke da yer aldı. Krasniki, ABD'den aldığı silahları Arnavutluk sınırından UCK'ya veriyor. Silah tüccarı, UCK'nın 'Sırplara karşı yarım kalmış bir işi olduğunu' söyleyerek, bir buçuk yıl içinde yeni bir savaşın patlak vereceğini öne sürüyor.

ÖNCEKİ HABER

İnfaz emirleri yukarıdan

SONRAKİ HABER

Filipinler'de katliam grevi durduramadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...