19 Kasım 2004 22:00

KESK'liler engellere rağmen yürüdü

KESK'in İstanbul ve Diyarbakır'dan başlattığı Ankara yürüyüşü engellemelere karşın dün de devam etti. Yürüyüşçüler bu sabah Ankara'da olacak.

Paylaş
KESK'in İstanbul ve Diyarbakır'dan başlattığı Ankara yürüyüşü engellemelere karşın dün de devam etti. Yürüyüşçüler bu sabah Ankara'da olacak. İstanbul'dan yola çıkanlar, önceki gün akşam saatlerinde İzmit'e vardılar. Kocaeli Şubeler Platformu üyelerince Merkez Bankası'nın önünde karşılanan KESK'liler, Belediye İşhanı önüne yürüdü. KESK Genel Sekreteri Mustafa Avcı, yaptığı açıklamada, halk için bir kez daha yollara düştüklerini belirterek, "Yıkım politikalarına, IMF bütçesine 'dur' demek için yürüyoruz" dedi. Buradan Bursa'ya geçen KESK'lileri, kamu emekçilerinin yanısıra DİSK, EMEP, SDP, DEHAP ve ESP karşıladı. Şehir merkezinde yapılan yürüyüşün ardından KESK Genel Başkanı Sami Evren, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nda düzenlediği basın toplantısıyla sosyal bir Türkiye için belirledikleri talepleri açıkladı. Bugün topluma sunulan ekonomi politikalarının "çaresizlik modeli" olduğunu ve haksızlıklar devam ettikçe tüm kesimlerin ortak mücadele vermesi gerektiğini belirten Evren, topyekün bir mücadele için Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya yürüdüklerini bildirdi.

Antep'te arbede Mitinge katılmak üzere Diyarbakır'dan çıkan grup birçok yerde polis engeliyle karşılaştı. Önceki gün Gaziantep Büyükşehir Belediyesi otoparkında toplanan KESK'e bağlı sendikaların üyeleri, Diyarbakır'dan gelenleri karşıladı. Daha sonra kortej oluşturan grup, Gazi Muhtar Paşa Bulvarı'nda yürüyüşe geçen KESK'lilerle polis arasında çıkan tartışma büyüyünce arbede yaşandı. Kısa süren arbededen sonra tekrar yürüyüşe geçen grup, Viyadük Kavşağı'na geldiği sırada yolun araç trafiğine kapalı olduğu gerekçe gösterilerek tekrar caddeden yürümek istedi. Ancak polisle sendika yetkilileri arasında tekrar tartışma yaşanması üzerine grup üyeleri kaldırımdaki yürüyüşlerine devam ettiler. Öğretmenevi önüne gelen sendika üyeleri, burada basın açıklaması yaptı.

Urfa'da kitlesel karşılama KESK'liler, Şanlıurfa'da Abide Meydanı'nda kitlesel şekilde karşılandı. Atatürk Bulvarı'ndan SES Şubesi'ne kadar sloganlarla yürüyen emekçilere seslenen KESK MYK üyesi Güven Gerçek, yıkım politikalarına karşı "dur" demek, IMF bütçesine ve saldırı yasalarına karşı çıkmak, sosyal adalet ve halkçı bütçe için Ankara'ya yürüdüklerini belirtti. KESK'liler SES Şubesi'nde bir süre dinlendikten sonra yollarına devam etti.

Adana'da müdahale Yürüyüşçüler Adana'da polis saldırısına uğradı. Polis, Sabancı Cami önünde Emek Platformu bileşenleri tarafından karşılanan KESK'lilerin yürüyüşüne engel olmak istedi. Kamu emekçileri bu tutumu, "Baskılar bizi yıldıramaz", "Emekçiye değil çetelere barikat", "Yaşasın demokrasi mücadelemiz" sloganlarıyla protesto ederek oturma eylemi yaptı. Bunun üzerine polis biber gazıyla saldırdı. Saldırı Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi. KESK'liler, daha sonra yürüyüşlerine devam ettiler.

ÖNCEKİ HABER

Emekçiler Ankara'da

SONRAKİ HABER

Kargo Lider'de tutanak oyunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa