19 Kasım 2004 22:00

Emekçiler Ankara'da

Emek Platformu'nun çağrısıyla bugün Sıhhıye Meydanı'nda toplanacak onbinlerce işçi ve emekçi hükümeti uyaracak.

Paylaş
Emek Platformu'nun, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrine ve Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatılmasına karşı düzenlediği "Sosyal Devlet ve Sosyal Adalet İstiyoruz" mitingi bugün Ankara'da yapılacak. Mitinge, ağırlıklı olarak Yol-İş, Eğitim Sen ve belediye işçilerinin oluşturacağı yaklaşık 100 bin kişinin katılması bekleniyor. Emek Platformu'nu oluşturan işçi ve memur konfederasyonları, meslek odaları ve emekli örgütlerine üye onbinlerce işçi ve emekçi, bugün sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara'da olacak. Yürüyüş, saat 10.00'da Gar önünden başlayacak, Sıhhıye Meydanı'na kadar sürecek. Burada yapılacak mitingde Emek Platformu'nun yanısıra, işçi ve memur konfederasyonları, meslek örgütleri ve emekliler adına konuşmalar yapılacak. Mitingde ayrıca Köy Hizmetleri'nde örgütlü Yol-İş adına da bir konuşma yapılarak kapatmaya karşı tepki ifade edilecek.

Hak-İş ve Memur-Sen yok Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatılmasından en çok etkilenecek sendikalar arasında yer alan Yol-İş'in mitinge 800'ün üzerinde otobüsle yaklaşık 40 bin üyesini getirmesi bekleniyor. SSK hastanelerinin devrine karşı çıkan Hak-İş, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatılmasının da protesto edileceği mitinge katılmama kararı aldı. Kamu-Sen ise düzenlemelerden etkilenecek Türkiye Sağlık-Sen ve Türkiye İmar-Sen sendikalarıyla mitingde yer alacak. Memur-Sen mitinge, temsilci düzeyinde katılacak.

İstanbul Pek çok sendikanın bulunduğu İstanbul'dan mitinge katılım sınırlı olacak. Belediye-İş, Yol-İş, Tes-İş, Petrol-İş, Kristal-İş, Harb-İş, Tez Koop-İş, Lastik-İş şubeleri otobüs kaldırıyor. Türk Metal ve TEKSİF İstanbul'dan işçi götürmeyecek. DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası en geniş katılımı sağlamayı hedeflediklerini bildirdi. Metal işçilerinin 10'dan fazla otobüsle Ankara'ya taşınması bekleniyor. Genel-İş de otobüs kaldıran sendikalardan ve mitinge geniş katılımı hedefliyor. Bazı sendikalar, katılımın düşüklüğünü veya katılmamalarını "ekonomik sıkıntı" ile açıklarken, bazıları ise SSK hastanelerinin devrinin yol açabileceği sonuçların çalışanlara gerektiği gibi anlatılamadığını söylüyor. Ne konfederasyonların ne de sendikaların gerekli aydınlatma çalışmasını yürütmediğini dile getiren sendikacılar, "Miting zamanlaması da yanlış, bayramın ertesine getirilmesi çalışmanın daha geniş yürütülmesini kısıtladı" dediler.

ÖNCEKİ HABER

Harb-İş'ten mektup

SONRAKİ HABER

KESK'liler engellere rağmen yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...