19 Kasım 2004 22:00
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, küçük yaştaki tiyatro seyircileri için, Cumartesi ve Pazar günleri saat 11.00'de çocuk oyunlarını sahneliyor. Pedegojik bir yaklaşımla sahnelenen oyunlar, hem bugünün çocuklarına tiyatronun diliyle seslenme hem de geleceğin yetişkin seyircisini oluşturma amacı taşıyor. Kasım ayının ikinci haftası içerisinde "Kurşun Askerin Utancı", "Don Kişot Petmen'e Karşı", "İsli Sisli Pis Puslu", "Küçük Nasreddin", "Keloğlan" ve "Bir Gece Masalı" küçük izleyicilerle buluşacak. Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde 20, 21, 27 ve 28 Kasım'da sahnelenecek olan "Keloğlan"ın yazarı Işıl Özgentürk, yönetmeni ise Şevket Avşar. Oyun, küçük seyircileri bir yandan Keloğlan'ın maceralarıyla tanıştırırken, diğer yandan artık unutulmaya yüz tutmuş Karagöz, Ortaoyunu gibi geleneksel tiyatromuzun türleri arasında keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde de aynı tarihlerde "Küçük Nasreddin"i izlemek mümkün. Işıl Özgentürk'ün yazdığı Mustafa Arslan'ın yönettiği oyun, "Nasreddin Hoca çocukken nasıldı acaba?" sorusuna yanıt arıyor. Kadıköy'de ise, "İsli Sisli Puslu" adlı oyun sahneleniyor. Volker Ludwıg ve Reiner Lücker'in yazdığı oyunun yönetmeni Yücel Erten. Oyun, hava kirliliğinden muzdarip bir mahallede çocuklarnı verdği mücadeleyi anlatıyor. Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde ise Sabahattin Mutluer'in yazdığı Levent Üzümcü'nün yönettiği "Don Kişot Petmen'e Karşı"yı izlemek mümkün. Ümraniye Sahnesi'nde de Shakespeare'in "Bir Gece Masalı" küçük izleyicilerle buluşacak. Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde de Haluk Işık'ın yazdığı "Kurşun Askerin Utancı" adlı oyun sahnelenecek. Oyunun konusu şöyle: Savaş yanlısı acımasız kral Pinoke palyaçoluk yaparak çocukları eğlendiren Kurşun Asker'i kandırır, krallığının tek askeri olması için ikna eder. Önceleri bu oyuna kendini kaptıran kralın emirlerini eksiksiz yerine getiren Kurşun Asker Barış ile Sevgi'nin ortaya çıkışıyla birlikte yaptığı hatanın farkına varır. Dostluğun ve kardeşliğin erdemini anlar, kandırılmış olmaktan, savaş yanlısı kralın yalanlarına inanmış olmaktan utanır.

16 Temmuz 2025 10:47

77. Emmy Ödülleri için adaylar belli oldu

ABD'de California eyaletinin Los Angeles kentindeki Peacock Tiyatrosu'nda 14 Eylül'de sahiplerini bulacak Primetime Emmy Ödülleri için yarışacak adaylar açıklandı.

77. Emmy Ödülleri için adaylar belli oldu

Severance dizisinden bir sahne

İçerik yükleniyor...

(AA)
16 Temmuz 2025 13:01

15 yaşındaki Hacer Çağla Çetinalp davasında karar: Ağırlaştırılmış müebbet alan sanığın yaşı küçük olduğu için ceza 15 yıla indirildi

İzmir’de 15 yaşındaki Hacer Çağla Çetinalp'i, bıçaklayarak öldüren U.E.Y'nin yargılandığı davada verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, sanığın yaşı küçük olduğu ucun 15 yıla indirildi.

15 yaşındaki Hacer Çağla Çetinalp davasında karar: Ağırlaştırılmış müebbet alan sanığın yaşı küçük olduğu için ceza 15 yıla indirildi

Fotoğraf: DHA

İçerik yükleniyor...

(ANKA)
16 Temmuz 2025 14:00

DEM Parti İmralı heyetinin Devlet Bahçeli ile görüşmesi başladı

DEM Parti İmralı heyeti üyeleri Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Faik Özgür Erol, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti.

İçerik yükleniyor...

(Politika Servisi)
16 Temmuz 2025 11:59

Testo Taylan gözaltına alındı

Testo Taylan, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde gözaltına alındı. 13 yaşındaki bir hayranına saldırdığı iddia edildi.

Testo Taylan gözaltına alındı

Testo Taylan

İçerik yükleniyor...

(Haber Merkezi)
16 Temmuz 2025 11:08

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi değişti

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim değişti. Atamanın, dün akşam saatlerinde resmi olarak yapıldığı bildirildi. Hastane radyoaktif madde skandalıyla gündeme gelmişti.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi değişti

Fotoğraf: DHA

İçerik yükleniyor...

(ANKA)

Evrensel'i Takip Et