17 Kasım 2004 22:00

Elbiselerinden tanıdık

Kazılmış askeri mevziler ve üst üste yığılmış konserve kutularıyla tam bir karargâhı andıran Andor Dağı'nda toplu mezar bulan köylüler, kemiklerin 11 yıl önce kaybolan yakınlarına ait olduğundan emin.

Paylaş
Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Keper mezrasında bulunan toplu mezarla ilgili tartışmalar devam ediyor. Diyarbakır Demokrasi Platformu ve aileler, önceki gün toplu mezarın bulunduğu Andor Dağı'na giderek, yakınlarının kemiklerini aradılar. Toplu mezarın ortaya çıktığı Andor Dağı, zirvesinde kazılmış asker mevzileri, üst üste yığılmış konserve kutularıyla tam bir askeri karargâhı andırıyor. Kemiklerin 11 yıl önce gözaltına alınan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan 11 köylüye ait olduğunu belirten köylüler, bu iddialarından emin. Yakınlarını elbiselerinden tespit ettiklerini ifade eden aileler, 11 yıl önce Keper mezrasında yaşananları gazetemize anlattılar.

'Bir daha gelme' Demokrasi Platformu ile birlikte Andor Dağı'na çıkan köylülerden Dilber Şimşek, evlerinin basılmasının ardından eşinin gözaltına alındığını söyledi. Eline bir kemik alarak sözlerine devam eden Şimşek, "Eşimi gelip evden aldılar. 9 gün boyunca her gün yemek götürdük kocalarımıza. Üst baş götürdük. Elleri, ayakları, bacakları bağlıydı" dedi. 9. günden sona yiyecek ve giyecek götüren bir kadına bir daha gelmemelerini, tutukluların başka yere götürüldüğünü söylemişler. Şimşek, eşi için DGM ve birçok kuruma dilekçe vermiş ancak bir sonuç alamamış. Süleyman Yamuk ise, kayıp 11 kişinin içinde kardeşinin de olduğunu kaydediyor. Toplu mezardaki kıyafetlerin içerisinde abisinin en son giydiği kıyafetin bulunduğunu anlatan Yamuk, "Bu bir vahşettir. Filistin'de olmuyor böyle şeyler" diye konuştu. Abisinin toplu mezarda olduğunu iddia eden Aydın Demir de, İHD ile kemikleri savcılığa götürerek suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

Vicdanlar körelince
   bir aile evsiz kaldı

SONRAKİ HABER

Eğitimde bölgeler arası uçurum!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...