15 Kasım 2004 22:00

İflas gerçekçi değil

"Fabrikanın iflas ettiği" ileri sürülerek işten atılan Gateks işçileri, valilik önünde yaptıkları eylemle, hakları ödenerek işe geri dönmelerinin sağlanmasını istediler.

Paylaş
"Fabrikanın iflas ettiği" ileri sürülerek işten atılan Gateks işçileri, valilik önünde yaptıkları eylemle, hakları ödenerek işe geri dönmelerinin sağlanmasını istediler. İşçiler işten atılmalarının gerçek nedeninin TEKSİF'te örgütlenmeleri ve yetki almaları olduğunu söylerken, işçilerbayramdan sonra da kurdukları komiteyle siyasi parti, sendika ve kitle örgütlerini ziyaret ederek destek isteyecekler. Valilik önünde yapılan eyleme işten atılan 250 işçi katıldı. İşçilerin alkışları ve ıslıkları arasında konuşan TEKSİF Adıyaman Şube Başkanı Yusuf Özkan, haklarını sonuna kadar arayacaklarını kaydetti.

Vali yardımcısı söz verdi Eylemin ardından işçiler Vali Yardımcısı Kaan Peker ile görüşüp kendilerine sahip çıkılmasını istediler. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Gateks'in iflas etmesinin inandırıcı olmadığını vurgulayan Vali Yardımcısı Kaan Peker de olayın kendisine anlatıldığı zaman şok olduğunu, bu işe aklının ermediğini söyledi. İşçilerin tekrar işe dönebilmesi için valilik olarak ellerinden gelen her şeyi yapacakları sözünü veren Peker, fabrika yönetimi ile görüşeceklerini bildirdi. Eylemin ertesi günü fabrika patronları işçileri çağırarak 45 günlük alacaklarının 15 günlük kısmını ödediler. Ayrıca "tüm haklarından vazgeçtiğine dair kağıdı imzalamaları halinde tekrar işe alınacakları" teklifini yinelediler. İşçi komitesinden Ali Özel, yönetimin "Kıdem tazminatlarınız 7-8 ayda en fazla 100 milyon lira tutar. Bunun için değer mi?" dediğini, ancak mahkemenin fabrikayı kıdem tazminatı için 2 milyar 448 milyon lira, boşta gezdiği 4 ay için ise 1 milyar 224 milyon lira ödemeye mahkûm ettiğini hatırlattı.

ÖNCEKİ HABER

Faruk Süren, işçinin
   alınterini ödemiyor

SONRAKİ HABER

Akgübre işçilerine bayram ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...