15 Kasım 2004 22:00

Eğitim Sen susmayacak

Eğitim emekçileri, Eğitim Sen'e açılan kapatma davasını reddeden mahkeme kararının Yargıtay tarafından bozulmasına tepki gösterdi.

Paylaş
Ankara 2'nci İş Mahkemesi'nin Eğitim Sen'e açılan kapatma davasını reddeden kararının Yargıtay tarafından bozulması Eğitim Sen'i yeniden harekete geçirdi. Eğitim Sen MYK'sı bugün Yargıtay'ın kararını değerlendirmek ve bundan sonra ne yapılacağını ele almak üzere toplanıyor. Alınan kararlar yarın düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak. Eğitim Sen yöneticileri ise bu saldırıya karşı sendikalarını savunacaklarını bildirdiler. "10 günde böyle bir karar çıkması anlaşılır değildir. Bu acele verilen kararın arkasındaki güçler açıklanmalıdır" diyen Eğitim Sen Genel Başkanı Aladdin Dinçer, Eğitim Sen'e açılan kapatma davasının ve Yargıtay'ın kararının siyasi bir karar olduğunu söyledi. Dinçer, alacakları kararları yarın yapılacak basın açıklamasıyla duyuracaklarını bildirdi.

'Savunacağız' Demokratik bir talep olan ana dilde eğitim hakkını savunmaya devam edeceklerini söyleyen Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Toprak, "Eğitim Sen'in tüzüğünde yasaya aykırı bir ifade yer almamaktadır. Yargıtay'ın bozma kararını anlamak mümkün değil" diye konuştu. Eğitim Sen 1 No'lu Şube Başkanı Musa Biçer de, hükümetin eğitimi ve sağlığı özelleştirme planlarının karşısında örgütlü bir güç istemediğini belirterek "Türkiye'deki en diri emek güçlerinden birisi olan Eğitim Sen'i etkisizleştirmek amacıyla hükümetin bir taktiğidir. Çıkaracağı Kamu Yönetimi Temel Kanunu ve Kamu Personel Rejim Yasası için bu gereklidir" diye konuştu. Biçer, "Türkiye'deki sendikalar, kitle örgütleri, emekten yana siyasi partiler başta olmak üzere, parasız eğitim ve sağlıktan yana olan, savaş rantı peşinde koşmayan milyonlarca emekçiyi bilikte mücadeleye çağırıyoruz" dedi. Bağımsız yargı tartışılacak! Bu kararla birlikte yargının bağımsızlığının yeniden tartışılacağını söyleyen Eğitim Sen 3 No'lu Şube Başkanı Ekber Işık, "Bu alt kültürleri yok sayan statükocu bir yaklaşımdır. Ana dille ilgili değişiklikleri nasıl gözardı ediyorlar. Kürtçe kursları, TV'de yayını nasıl izah edecekler. Ana dilde eğitim bir insanın en doğal hakkıdır" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Mülkiyeliler'den Kaboğlu'na destek

SONRAKİ HABER

Faruk Süren, işçinin
   alınterini ödemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...