14 Kasım 2004 22:00

Real Marketleri'nde sendikalaşma

Metro Holding'in kuruluşu olan Real Marketleri'nde örgütlenme çalışmaları yürüten Tez Koop-İş Sendikası, yetki isteme aşamasına geldi.

Paylaş
Metro Holding'in kuruluşu olan Real Marketleri'nde örgütlenme çalışmaları yürüten Tez Koop-İş Sendikası, yetki isteme aşamasına geldi. İstanbul, İzmit, Konya, Ankara, Bursa ve Adana'da mağazaları bulunan Real Marketleri'nde, Genel Müdürlük de dahil yaklaşık 1250 işçi çalışıyor. Örgütlenme çalışmasına başladıkları zaman işçilerin sendikadan istifa etmeleri için yöneticilerin baskı yaptığını belirten Tez Koop-İş İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Gürsel Doğru, iki işçinin işten atıldığını, yaptıkları girişimler ve işçilerin kararlı duruşu sonucu baskıların son bulduğunu anlattı. Geçtiğimiz hafta işten atılan işçiler ile genel müdürün görüşme yaptığını belirten Doğru, haksız yere işten atılan işçilerin geri alınacağı sözünü aldıklarını belirtti. Sendika olarak kısa sürede bilinçli bir taban oluşturacaklarını ifade eden Doğru, "İşçilerin yüzde 51'ini üye yapıp yetki başvurusunda bulunacağız, zaten o aşamadıyız. Fakat sadece üyelik anlamında değil, sendikalı olmanın bilincine varmış, örgütlülüğün önemini kavramış bir taban yaratacağız" diye konuştu.

Sosyal-İş iddiası Real Marketleri'nin Metro Holding'e bağlı olduğunu hatırlatan Doğru, sendikalaşma çalışmaları sürerken bazı kişilerin patronun adını kullanarak Sosyal-İş Sendikası'nı örgütlemeye çalıştığını savundu. "Burada tabana dayalı bir örgütlenme değil de bazı dengeleri ve güçleri devreye sokarak, oldu bittilerle bir taban bulmaya çalıştılar" diyen Doğru, bu girişimin işçiler tarafından kabul görmediğini kaydetti.

ÖNCEKİ HABER

UYAP sıkıntı yarattı

SONRAKİ HABER

Bir döneme tanıklık etmek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa