14 Kasım 2004 22:00

Bir yastıkta...

Bursa Devlet Tiyatrosu yeni bir oyunu daha izleyiciyle buluşturuyor. Jan De Hartog'un yazdığı, Armağan Sancer Ersin'in dilimize çevirdiği "Bir Yastıkta Nice Mutlu Yıllara" adlı oyun, Betül F. Gökçer yönetiminde Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Paylaş
Bursa Devlet Tiyatrosu yeni bir oyunu daha izleyiciyle buluşturuyor. Jan De Hartog'un yazdığı, Armağan Sancer Ersin'in dilimize çevirdiği "Bir Yastıkta Nice Mutlu Yıllara" adlı oyun, Betül F. Gökçer yönetiminde Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek. Dekor-kostüm tasarımını Medine Yavuz, Işık tasarımını Ali Karaman, Reji asistanlığını Meltem E. Yücesal'ın yapacağı oyunda, Bursa Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Berrin K. Balkanlar ve Halil Balkanlar rol alıyor. Oyunda, komedi ve dramın iç içe geçtiğini belirten oyunun rejisörü Gökçer, evlilikte yaşanan sorunlara rağmen altında sevgi olan anlayışın hakim olduğunu böylece evlilik içinde esen rüzgarların ve kasırgaların sevgiye dönüştüğünü ifade etti.

'Aynı duygular' Agnes ve Michael'in 35 yıllık evlilik serüvenini anlatan bu oyununun sevginin kaybetmediğini anlatmaya çalıştığını dile getiren Gökçer, oyun yazarı Jan De Hartog, bu oyunu 1890 yılında yazmaya başlarken dünya savaşını yaşamış ve aynı zamanda faşizme karşı bir duruş sergilemiş. Oyunun yazıldığı dönemde geçtiğini, geçmişte de bugün de insanın aynı insan olduğunu söyleyerek, bugün de aynı duyguların yaşandığını ve aynı davranış biçimlerinin sergilendiğini vurguladı. Gökçer, oyundan herkesin kendinden bir şeyler bulabileceğini belirterek, genç-yaşlı, evli-bekar, evlenmeyi düşünen-düşünmeyen herkesi oyunu izlemeye davet ediyor. Oyunun prömiyeri 23 Aralık'ta yapılacak.

ÖNCEKİ HABER

90. yıl bereketi

SONRAKİ HABER

Sahne tozuna anne karnında alıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa