08 Kasım 2004 22:00

Çukurova'da 10. yıl coşkusu

Gazetemizin 10. yılı Çukurova'da çoşkuyla kutlandı. Adana'daki şölende Evrensel'e sahip çıkma çağrısı yapıldı

Paylaş
Gazetemiz Evrensel'in 10. kuruluş yıl dönümü Çukurova'da coşkuyla kutlandı. Gazetemiz Adana Bölge Bürosu tarafından Şirin Müzikholde 'Evrensel 10. yılında okurları ile buluşuyor' ismiyle yapılan dayanışma şölenine 600 kişi katıldı. Türkü ve halaylarla halk gazeteciliğinin kutlandığı şölende en dikkat çeken görüntü, Evrensel okuyucuları tarafından yapılan ve Evrensel'in farkının anlatıldığı panolar oldu. "Önce gerçekleri öldürdüler, dünya yalan ile dönsün diye. Ama yeni bir dünya yalan üstüne kurulamaz" , "Sadece gazete değil, bütün bir hayat", " Hasan işler ve Volkan Eryiğit'i özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde yaşatacağız", "Metin yoldaş ölümsüzdür" pankartlarının asıldığı şenlik, Evrensel'in sadece gazete değil bütün bir hayat olduğunu anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı. Gazetemiz Adana muhabirlerinin yaptıkları haberler sırasında çektiği fotoğrafların gösterildiği sinevizyon gösteriminin ardından Metin Göktepe, Hasan İşler ve Volkan Eryiğit'in şahsında tüm basın şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Dayanışma şöleninde, 19 Mart'ta kaybettiğimiz muhabirimiz Hasan İşler ve DİHA Muhabiri Volkan Eryiğit de anılırken, muhabir arkadaşlarımızın aileleri de şölene katıldı. Açılış konuşmasını yapan gazetemiz muhabiri Yusuf Baştuğ, 7 Haziran 1995'te yayın hayatına başlayan Evrensel'in bugün haklı onurunu okurlarıyla paylaşmanın mutluğu içerisinde olduğunu dile getirdi. Nerede bir hak mücadelesi, nerede bir adaletsizlik, nerede bir dram varsa Evrensel'in orada olduğunu anlatan Baştuğ, "Evrensel, safında olduğu emekçilerin hep yanındaydı. Emekçiler de Evrensel'in sahipçileri oldular" diye konuştu. Baştuğ, "Bugüne kadar Evrensel'in dayanışma içerisinde olduğu kurumlar ve kişiler olarak sizler de bugün Evrensel'in yanındasınız. Gazetemize vermiş olduğunuz destek devam ettiği sürece sizlere daha nice on yılları bırakmanın coşkusunu birlikte paylaşırız" şeklinde konuştu.

'Örnek oluyorlar' Baştuğ'un ardından 19 Mart'ta elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz arkadaşlarımız Hasan İşler ve Volkan Eryiğit'in aileleri adına Hasan İşler'in abisi Arif İşler bir konuşma yaptı. Hasan ve Volkan'ın hayatlarını kaybettiği mücadelelerinden dolayı onur duyduğunu söyleyen İşler, onların yaşamı ve mücadeleleri herkese örnek olmalıdır" diye konuştu. Şölene katılan EMEP Genel Başkan Yardımcısı Memet Kılıçaslan, Evrensel'in, hiçbir yana taraf olmadığını söyleyen diğer burjuva medyanın aksine her zaman gücünü aldığı emekçilerden yana taraf olduğunu dile getirdiğini vurguladı. Burjuva medyanın bu sistemin var olması için çıktığını aktaran Kılıçaslan, " Evrensel 'Bu sistem insanları aç bırakıyor, yoksulaştırıyor, işsiz bırakıyor' diyor, bu sistemin değişmesi gerektiğini dile getiriyor" diye konuştu. Evrensel'in , çıktığı günden bu yana her türlü baskıya, cezaya maruz kaldığını, muhabirlerini kaybettiğini aktaran Kılıçaslan, "Ama Evrensel baskılar ne kadar azgın olursa olsun, emekçilerin, yoksul halkın, işçilerin ezilenlerin susmayacağını söyleyerek 10 yıldır çıkıyor" dedi. SSK'ların satıldığını yoksulluk ve işsizliğin artığını, sırtını ABD'ye dayayan AKP Hükümeti'nin sorunları çözmediğini ifade eden Kılıçaslan, "Yoksulluğa, işsizliğe ve sömürüye artık yeter demek için hep beraber Evrensel'e sahip çıkalım" şeklinde konuştu. Kılıçaslan'ın konuşmasının ardından Umut Sahnesi, 'Yalancı' adlı skeci sahneledi. Emek Gençliği tarafından oluşturulan halk oyunları ekibi şölende folklor gösterisi sunarken, dayanışma şenliği Grup Emek ve Koma Laleş'in verdiği müzik dinletisi eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.


İzmir'de Evrensel'le dayanışma etkinliği Buca'da gazetemizle dayanışma etkinliği düzenlendi. Lokomotif Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik, Metin Göktepe ve görevi başında yitirilen basın emekçileri için yapılan saygı duruşu ile başladı. Etkinlikte konuşan gazetemiz Evrensel'in İzmir Temsilcisi Emine Uyar, gazetenin gerçeklerin açığa çıkarılması ihtiyacından doğduğunu dile getirerek, daha güçlü bir Evrensel için doğal muhabirlik yoluyla gazeteye haberler yapılmasını ve mektuplar aracılığıyla gazete ile doğrudan ilişki kurulmasını istedi. EMEP Buca İlçe Başkanı Sedat Akıncı'nın, IMF ile yapılan yeni anlaşma ve SSK hastanelerinin devrine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından İzmir Gençlik Tiyatrosu gösterisini gerçekleştirdi. Grup Alaz'ın müzikleriyle şenlendirdiği etkinliğe, DEHAP Buca İlçe Başkanı, SDP İl Yöneticileri ve çok sayıda sendika yönetcisi katıldı.

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır barış yolcularını bekliyor

SONRAKİ HABER

Teknokent gerginliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...