07 Kasım 2004 22:00

Davulun sesi hoş gelmiyor

Ali Göcel ve ailesi Ramazan davulculuğu yapmak için Antep'ten gelmiş. Davulculuk yapmak için Kaymakamlıktan izin almalarına karşın kendilerine kalacak yer gösterilmemiş. Göcel ailesi Avcılar'ın göbeğinde sudan, tuvaletten ve elektrikten yoksun bir şekilde çadırda yaşamaya çalışıyor.

Paylaş
Ramazan davulculuğu yapmak için Antep'ten İstanbul'a gelen Göcel ailesi Avcılar'ın göbeğinde sudan, tuvaletten ve elektrikten yoksun bir şekilde çadırda yaşamaya çalışıyor. Ali Göcel, davulculuk yapmak için kaymakamlıktan izin aldıklarını ancak kendilerine kalacak bir yer gösterilmediğini belirtirken belediye ve muhtarlık ise ailenin çadırda yaşamasına göz yummaya devam ediyor. Aileye kalacak bir yer gösterilmemesine tepki gösteren mahalle halkının resmi makamlara yaptıkları tüm girişimler ise sonuçsuz kalmış.

Su, tuvalet, elektrik yok CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin "İstanbul'un parlayan yıldızı" dediği Avcılar'ın Ambarlı Mahallesi Siteler mevkiinde bulunan bir arazide kurulmuş olan çadırların önünden geçen insanlar yaşanan insanlık ayıbına tanık oluyor. Ramazan davulculuğu yapmak için Antep'ten gelen on kişilik Göcel ailesi kapı kapı dolaşarak çevredeki evlerden su istiyorlar, naylon torbalarla çevirdikleri barakayı tuvalet olarak kullanıyorlar, geceleri ise gaz lambasının ışığıyla aydınlatıyorlar çadırlarını. Taşıma suyla çamaşırlarını ve bulaşıklarını yıkayan ailenin tek destekçileri ise Ali Göcel'in komşularımız dediği çevredeki ev sahipleri olmuş. Ali ve kardeşi ailelerinin geçimini tüm bir ay boyunca davul çalarak sağlamaya çalışıyor. Ekmek parası için bir çok sıkıntı ve zorluğa göğüs geren Göcel ailesi ramazan ayının bitmesiyle tekrar memleketlerinin yolunu tutacaklar...

"Alışıklardır" Mahalle sakinlerinden Mehmet Dağ, Göcel ailesinin bir çok ihtiyacını kendilerinin ve komşularının karşılamaya çalıştığını ifade ediyor. Yaşanan bu ayıba daha fazla göz yummak istemediklerini vurgulayan Dağ, "Çalışmasına izin veren Kaymakamlık yetkilileri acaba bu insanların nerede kalacağını düşünmüyor mu. Tek isteğimiz aileye ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir yer verilmesidir" şeklinde konuştu. Mahallenin ileri gelenleri ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Konyalı'yla görüştüklerini ve "sorunu hemen çözüme kavuşturacağım" şeklinde yanıt aldıklarını ifade eden Dağ, haftalar geçmesine rağmen elle tutulur hiçbir şeyin yapılmadığını dile getirdi. Yaşanan sıkıntıyı Ambarlı Mahallesi Muhtarı Rahmi Karaduman'a ileten mahalleliye muhtarın cevabı ise hayli ilginç olmuş, "Bu insanlar böyle şeylere alışıktır hem bir aydan bir şey olmaz." Ayrıca muhtar ve belediye yetkililerinin zaman zaman topu kaymakamlıka attığını dile getiren Dağ şöyle konuştu, "İlçemizdeki resmi kurumların çalışmaları için izin verdiği sonra da ilgilenmediği, görmezden geldiği bu insanlarla kim ilgilenecek. Kimi kime şikâyet etmemiz gerekiyor. Bu tamamiyle bir acizlik örneğidir."

ÖNCEKİ HABER

Dişhekimlerinden danışmana tepki

SONRAKİ HABER

BARBARLARIN SALDIRISI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa