17 Şubat 2011 04:00

Taraf Yazarı Uslu nasıl işletildi

TARAF’ın polis yazarı Emrullah Uslu, Erzurum’da Başbakan Erdoğan’ı protesto eden öğrencilerin CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum tarafından finanse edildiğini yazmış ve bu yazısı tepkilere neden olmuştu. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Taraf gazetesi yazarı Emrullah Uslu’ya bu yazısından dolayı çok konu

Taraf Yazarı Uslu nasıl işletildi
Paylaş

TARAF’ın polis yazarı Emrullah Uslu, Erzurum’da Başbakan Erdoğan’ı protesto eden öğrencilerin CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum tarafından finanse edildiğini yazmış ve bu yazısı tepkilere neden olmuştu. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Taraf gazetesi yazarı Emrullah Uslu’ya bu yazısından dolayı çok konuşulacak bir oyun oynadı. Kendisini TGB ve Süheyl Batum’la ilgili “itirafçı” olarak tanıtan bir TGB üyesi, Emrullah Uslu’ya yalan bilgiler verdi. Uslu da bunları 12 Şubattaki köşesinde gerçekmiş gibi yazdı.
TGB Genel Başkanı İlker Yücel, bir arkadaşlarının Taraf Gazetesi’nden Emrullah Uslu’yu aradığını ve bir ihbarda bulunduğunu aktardı. “CHP’nin ikinci katında toplantı yapıldı, darbe planlıyoruz diye uydurduk. Oysa CHP’nin ikinci katında söylediğimiz yerde toplantı salonu bile yok. Arkadaşımızın anlattığı her şeyi gerçekmiş gibi köşe yazısında yazdı. İşte orduya da böyle tuzak kuruluyor. TGB Genel Merkezi’nde Uslu ile yaptığımız görüşmenin ses kaydını açıklayacağız” diyen Yücel, tutuklanan komutanlar hakkında da ikinci çuval vakası benzetmesi yaptı. (MEDYA SERVİSİ)


EMRE USLU’NUN YAZISINDAKİ O BÖLÜM
Hodri meydan Süheyl Batum!
... Şimdi gelelim esas meseleye; Süheyl Batum ve TGB ilişkisine. Batum beni yalanlamak için, “Bazı gazetelerde çıkan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto etmesi için Erzurum’a gönderdiği” iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. TGB’li gençlerin toplantısına katıldığını aktaran Batum, orada gençlere “birleşin” çağrısında bulunduğuna değindi. Bugün karşılığını aldım.
Batum’un beni yalanlaması tabii ki yalan. Öncelikle benim sözünü ettiğim görüşmeler toplantı filan değildi. Batum ile TGB’li gençler arasında Erzurum eylemini organize etmek için en az üç toplantı yapıldı, ilki CHP Genel Merkezi’nin ikinci katında, asansörden inince sol tarafta bulunan salonda yapıldı. Bu toplantıya üç TGB’li genç katıldı. Batum isterse o gençlerin adlarını da veririm. Batum’a sorum şu: CHP Genel Merkezi’nin ikinci katında üç TGB’li gençle biraraya geldin mi, gelmedin mi? Cesaretini topla bu soruya cevap ver. Bu toplantıda gençler Batum’a Erzurum’a Başbakan’ı protestoya gideceklerini söylediler. Batum’dan otobüs kiralama konusunda kendisine yardımcı olmalarını istediler. Batum da onlara yardımcı olacağına dair söz verdi.
Bunlar yalan mı Sayın Batum? Telefonlarıma çıkma cesaretini neden gösteremiyorsun? Sana anlatacağım ayrıntılar karşısında cevap vermeyeceğin için mi benim sorularımdan kaçıyorsun?
Bu toplantıdan sonra en az iki görüşme daha yaptı TGB’li gençlerle Batum. Bunları da yalanlayabilir misin Sayın Batum? Yani özet olarak TGB’lilerle Batum’un ilişkisi “fahri üyelik” veya toplantıya katılıp “gençler birleşin” çağırışından çok öte ve ayrıntılı. Hatta CHP’deki kaynaklarım Batum’un bu gençleri kullanarak CHP içinde seçim sonrasında bir darbeye hazırlandığını iddia ediyor. Bu kısmı doğru mu yanlış mı bilemem. Ama bildiğim buz gibi bir gerçek var. Süheyl Batum öyle kendisinin iddia ettiği gibi TGB’li gençlerle kerhen buluşmuş ve onlara öğütler vermiş konumda değil. Bu gençlerle en az üç defa, bir başka kaynağımın iddiasına göreyse dört veya beş defa görüşmüştür...

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de Vaşaklar öldürülüyor

SONRAKİ HABER

Suzan Zengin’e destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...