06 Kasım 2004 22:00

Ebu Ammar direniyor

İsrail basını, 'beyin ölümünün gerçekleştiği' ileri sürülen Filistin lideri Arafat'ın gözlerini açtığını ve doktorlarıyla da iletişim kurduğunu duyurdu.

Paylaş
"Ebu Ammar" (Kurucu) adıyla da bilinen Filistin lideri Yaser Arafat, ölüme direniyor. İsrail basını, Arafat'ın gözlerini açtığını ve doktorlarıyla iletişim kurduğunu bildirdi. Buna göre, Filistin lideri kısmen komadan çıktı, gözlerini açtı ve doktorlarla iletişim kurdu. Arafat'ın danışmanı ise, durumda bir değişiklik olmadığını ve Filistin liderinin sağlık durumunun kritik olduğunu söyledi. Arafat'ın sağlık durumuyla ilgili çeşitli Filistinli yetkililerin birbiriyle çelişen açıklamalar yapması Dışişleri Bakanı Faruk Kaddumi'yi harekete geçirdi. Kaddumi, Fransız doktorları bu konuda açıklama yapmada tek yetkili ilan etti.

Kan zehirlenmesi Arafat'ın hastalığının kanındaki zehirlenmeden kaynaklandığı, ancak doktorların bunun nedenini bulamadıkları için, alınan kan örneğinin tanı için üçüncü bir ülkeye gönderildiği bildiriliyor. İslamonline adlı internet sitesi Filistinli kaynaklara dayanarak yaptığı haberde, Arafat'ın Fransa'ya götürülmeden önce 'yavaş yavaş zehirlendiği' iddiasını dile getirdi. Sitede yer alan haberde, adı açıklanmayan Filistinli kaynakların zehirlenme şüphesine ilişkin soruşturma açtıkları da belirtildi. Filistin liderinin uzun yıllardır doktorluğunu yapan Doktor Ashaf Kurdi de, Arafat'ın zehirlenmiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Bu arada, önceki gün Lübnan'ın güneyindeki Burj Şamali mülteci kampında yaklaşık 5 bin Filistinli, kamp sokaklarında yaklaşık iki saat süreyle yürüyüş yaparak, Arafat'ın sağlığı için dua etti.

Katliama devam İsrail ordusu ise, Filistin topraklarında kan dökmeye devam ediyor. Gazze Şeridi'ndeki bir Yahudi yerleşim birimi yakınlarında, 3 Filistinli öldürüldü. İsrail radyosu, silahlı Filistinlilere helikopterden füze fırlatıldığını belirtti. İşgal askerleri, Cenin'de de 14 yaşında bir çocuğu katletti. Bir helikopter ise, önceki akşam Gazze'deki Refah mülteci kampına füze saldırısı düzenledi. Saldırıda ölen veya yaralanan olmadı.

ÖNCEKİ HABER

Almanya nükleer silah mı denedi?

SONRAKİ HABER

Yeni 'ön saldırı'lar masada

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...