14 Ekim 2011 09:58

Çocuklar karakol mağduru!

Mersin’de 9 Ekimde gözaltına alınan 3 çocuk, götürüldükleri Mersin Emniyet Müdürlüğünde kendilerine polislerce ajanlık teklif edildiğini iddia ederek, “Dayatmaları kabul etmediğimiz için, 6 saat boyunca darp edildik ve hakarete uğradık” dediler.Mersin’de yapılan bir gösteriye katıldıkları g

Çocuklar karakol mağduru!
Paylaş

Mersin’de yapılan bir gösteriye katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 17 yaşındaki H.Y, F.Ö ve S.Ö adlı çocuklar polislerce gözaltına alınmıştı. İddialara göre, Emniyete götürülen çocuklara polis şiddet uygulayarak, ajanlık teklifinde bulundu.

17 yaşındaki H.Y, Emniyette defalarca şiddet gördüklerini iddia etti. Polislerin kendilerine, “Eğer bize yardımcı olur isim verirseniz, buradan elinizi kolunuzu sallayarak çıkarsınız” dediklerini iddia eden H.Y, söylenenleri kabul etmedikleri için daha çok darp edildiklerini kaydetti. H.Y, kendilerine bazı isimlerin sorulduğunu, tanımadıklarında da polisin ağza alınmayacak küfürler ettiğini aktardı. F.Ö (17) isimli çocuk da halen yaşadıklarının şokunu atlatamadığını da sözlerine ekledi.

Aynı gün gözaltına alınan çocuklardan S.Ö (17) ise, 6 saat boyunca dizleri üzerinde duvara dönük olarak bekletildiklerini ve tuvalete dahi gitmelerine izin verilmediğini belirterek, aralıksız şiddete ve hakarete maruz kaldıklarını ifade etti. Giydiği ayakkabının bağcıklarının sarı, kırmızı ve yeşil renkte olması nedeniyle daha fazla şiddete maruz kaldığını aktaran S.Ö, “Beni ayrı bir odaya çekerek psikolojik baskı uyguladılar”  dedi. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Açlık ve gıda krizi artıyor

SONRAKİ HABER

Polisin öğrencilere tahammülsüzlüğü sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...