02 Kasım 2004 22:00

Telekom ihalesi bu ay

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Telekom'un satış ihalesinin bu ay yapılacağını açıkladı. Yıldırım'a göre sonra sırada Telsim var.

Paylaş
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom'un satış ihalesinin bu ay içinde yapılacağını açıkladı. Yıldırım, Telekom'un ardından Telsim'in satışı için ihale yapılacağını dile getirdi. AA muhabirinin Türk Telekom özelleştirmesi konusundaki sorularını yanıtlayan Yıldırım, "Telekom'da ihale ilanı için 31 Aralık tarihine kadar süre olduğu, bu tarihi bekleyip beklenmeyecekleri" sorusuna, "Hayır bekleme yok, yakın zamanda çıkılabilir" diye cevap verdi. Burada sadece Rekabet Kurulu'nun, Kablo TV bölümünün ayrılmasına ilişkin görüşü konusunda Telekomünikasyon Kurumu'nun itirazı bulunduğunu savunan Yıldırım, şöyle devam etti: "Telekomünikasyon Kurumu ile Rekabet Kurumu, bu konuda farklı düşünüyorlar. Bu görüş ayrılığını gidermeye çalışıyoruz. Giderebilirsek hemen çıkacağız. Gideremezsek de çıkacağız. Artık o zaman da Rekabet Kurulu'nun görüşüne itibar edilecek. Gideremezsek daha fazla zaman kaybetmek istemiyoruz. Rekabet Kurulu'nun görüşüne itibar ederek devam edeceğiz. Kasım ayında muhakkak çıkarız." Türk Telekom ve Telsim'in satışının aynı zaman dilimine denk gelmeyeceğini belirten Yıldırım, hedeflerinin Telekom bittikten sonra Telsim'in satışa çıkması olduğunu açıkladı.

Danışmanların öğüdü Telekom'un özelleştirilmesi için başlangıçta yüzde 51 oranının düşünüldüğü hatırlatılıp, 'bu oranın neden yüzde 55'e yükseltildiği" sorusu üzerine Ulaştırma Bakanı, şunları söyledi: "Burada yüzde 51 ve üzeri kastediliyordu, yani yönetim hakkının verilmesi. Yatırım danışmanları 55'in daha fazla prim yapacağı şeklinde bir tavsiye kararı ile geldiler. Bir de değerlendirmede eşit ve kolay bazda değerlendirilebilsin diye sabitlendi. Onun için sabit bir oranda karar verdik." Mevcut GSM operatörlerinin Telekom özelleştirmesine katılıp katılamayacakları yönündeki soruya karşılık Yıldırım, burada Rekabet Kurulu'nun görüşüne uyacaklarını belirtti. Telekom özelleştirmesine, hakim durumdaki GSM işletmecisinin girmesini uygun görmediklerini de açıklayan Yıldırım, "Bu tamamen rekabetle ilgili bir konu. Buna çok dikkat etmemiz lazım" dedi.

ÖNCEKİ HABER

USS Cole şüphelileri kaçtı

SONRAKİ HABER

VW'de uyarı grevine devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa