01 Kasım 2004 22:00

Tüm SSK'lar eylem alanı

SSK hastanelerinin devrine karşı bugün bütün illerde eylem yapılacak. Emek Platformu Başkanlar Kurulu, Başbakan Erdoğan'la görüşecek. Görüşmeden sonuç çıkmazsa Acil Eylem Planı açıklanacak.

Paylaş
Emek Platformu'nun SSK hastanelerinin devrine karşı başlattığı eylemler sürüyor. Daha önce açıklanan kararlar çerçevesinde, bugün bütün illerde SSK hastanelerinde çeşitli eylemler yapılacak. Ankara'da SSK Genel Müdürlüğü önünde saat 12.30'da toplanılacak. Emek Platformu'nun Hak-İş dışındaki İstanbul Bileşenleri de saat 11.30'da Marmara Üniversitesi Göztepe Kampusü önünde toplanarak, Göztepe SSK'ya yürüyecekler. Adana'da da SSK Bölge Hastanesi önünde saat 12.30'da basın açıklaması düzenlenecek. Platform adına Adana Tabip Odası ve Emeğin Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı yaptıkları açıklamalarla, halkı eyleme katılımaya çağırdılar. Emek Platformu Diyarbakır Bileşenleri ise bugün saat 12.00'de Türk-İş Bölge Temsilciliği'nde basın toplantısı düzenleyecek. Türk-İş 7. Bölge Temsilci Yardımcısı Yaşar Demirkol, Emek Platformu'nun aldığı kararları Diyarbakır'da da hayata geçireceklerini söyledi. SES Şube Başkanı Şadin Balsak, platformun daha ciddi eylem kararları almasını isterken, "Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı hastanelerin neden bu bakanlığa devredilmediği açıklanmalı" dedi. Tes-İş 2 No'lu Şube Başkanı Kemal Akgül de AKP Hükümeti'ne kararlı eylemlerle geri adım attırılabileceğini belirterek, eylemlere katılacaklarını bildirdi.

Başbakan ile görüşecekler Bu arada Emek Platformu Başkanlar Kurulu, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrini öngören Yasa Tasarısı ve Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatılması girişimlerini görüşmek üzere dün yeniden toplandı. Toplantıda, SSK Genel Müdürlüğü önünde bugün yapılacak eylemin ardından Hak-İş, Türk-İş, DİSK ve KESK başkanlarının ETUC Genel Sekteri ile birlikte Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşmesi kararlaştırıldı. Tasarının geri çekilmesi istenecek olan görüşmeden sonuç alınamazsa, Acil Eylem Planı açıklanacak.

Köy Hizmetleri'nde ortak tavır yok Platformun dönem sözcülüğünün BASK'a geçmesinin ardından, toplantılara katılmama kararı alan Kamu-Sen, dönem sözcülüğü değişene kadar düzenlenen eylemlere de katılmama kararı aldı. Hak-İş ve Memur-Sen'in Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatılması konusunda hükümeti desteklemesi nedeniyle Emek Platformu'nun ortak eylem yapmayacağı açıklandı. Hak-İş adına toplantıya katılan Mahmut Arslan, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatılarak, il özel idarelerine devredilmesinin yanında olduklarını belirterek, bu konuda yapılacak hiçbir eyleme destek verilmeyeceğini açıkladı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ise Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatılmasını istemediklerini, ancak taşra teşkilatının il özel idarelere devir edilmesine karşı çıkmadıklarını söyledi. Toplantı sonunda yapılan açıklamada, hükümetin, tüm sağlık kuruluşlarının özelleştirilmesi yetkisini almak istediği ifade edilerek, halkın vergileri ve işçilerin primleri ile kurulan SSK hastanelerinin yerel ve uluslararası sermaye gruplarına devredilmesinin önünün açılmak istendiği vurgulandı.

ÖNCEKİ HABER

Yezidiler de hak istedi

SONRAKİ HABER

Devir tasarısı Meclis'te

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...