31 Ekim 2004 22:00

Gül; Hükümet BOP'a
   aktif destek sağlıyor

Dışişleri Bakanı Gül, hükümetin Büyük Ortadoğu Projesi'ne aktif destek sağladığını açıkladı. Gül, Türkiye'nin görüşlerinin BOP'a yansıdığını ileri sürdü

Paylaş
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) amaçlarına uygun ve başarılı olması için Türkiye'nin aktif destek sağladığını açıkladı.

BOP barış projesiymiş CHP İstanbul Milletvekili Ali Kemal Kumkuoğlu'nun bir soru önergesini yanıtlayan Bakan Gül, ABD'nin Ortadoğu'yu kendi hakimiyeti için yeniden yapılandırma projesi olan BOP'u, "Ortadoğu'da barış, istikrar, kalkınma ve refahı hedef alan uzun vadeli bir dönüşüm projesi" olarak tanımladı. BOP kapsamında Ortadoğu'daki reformların uzun zaman alacağını dile getiren Gül, BOP'un başta G-8 ülkeleri olmak üzere çeşitli platformlarda ele alındığını kaydetti.

Görüşlerimizi yansıtıyor Gül, "Girişim, çevresinde bir barış, istikrar ve refah kuşağı oluşturmak isteyen ülkemizin Ortadoğu vizyonuyla uyumludur. Öte yandan, girişimin başarılı bir şekilde hayata geçirilebilmesi için Türkiye olarak gerekli gördüğümüz hususları ve uyarıları her vesileyle dile getirdik" diyerek, hükümetin görüşleri ile BOP'un bire bir uyumlu olduğunu dile getirdi. BOP'un başarıya ulaşması için, değişimin içeriden desteklenmesi gerektiğini ileri süren Gül, bölgedeki ülkelerin özel şartları ve hassasiyetlerine duyarlı davranılmasının önemli olduğunu söyledi. Gül, Hükümeti'nin uluslararası belgelere yansımasından memnuniyet duyduklarını da belirtti.

ÖNCEKİ HABER

'Polisler' sahnede

SONRAKİ HABER

Yüce Divan'da ilk duruşma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...