31 Ekim 2004 22:00

'Savaşı çıkaran nedenlere
    lanet ediyorum'

"Yazı Tura" filminin yönetmeni Uğur Yücel, önceki gün Diyarbakır Sanat Merkezi'nin düzenlediği "Yazı tura ve yönetmenlik" konulu söyleşiye katılarak sevenleriyle bir araya geldi.

Paylaş
"Yazı Tura" filminin yönetmeni Uğur Yücel, önceki gün Diyarbakır Sanat Merkezi'nin düzenlediği "Yazı tura ve yönetmenlik" konulu söyleşiye katılarak sevenleriyle bir araya geldi. Diyarbakır Büyükşehir Tiyatro Salonu'da gerçekleşen söyleşiye ilgi oldukça büyüktü. Bu topraklardan gelen seslere sessiz kalmayacağını dile getiren Yücel, "Bu topraklarda çatışmayı, savaşı çıkartan nedenlere lanet ediyorum" diyerek bu topraklardan uzak durmayacağını ifade etti. Yücel, ticari kaygılar dışında film yapmak için yola çıktığını belirterek, filmin bu topraklarda yaşayan insanların içsel acısını yansttığını söyledi. Buralarda patlayan bomba sesini duymayan, ülkenin sorunlarına duyarlılık göstermeyen bir toplum olduğumuzu ifade eden Yücel, film tekniğinden tutun, diyaloglara kadar filme dahil olan her şeyin kasıtlı yapıldığını belirterek, "Hiçbir şey doğaçlama değil" dedi.

'Gerçeğin peşindeyim' Oyunculuğu, aktörlüğü belirli yanlarıyla eleştiren Yücel, "Benim filmimde oyunculuk hayatın başladığı yerde devam eder" diyerek kendisinin "gerçeklik" peşinde olduğunu söyledi. Filminin ödül almasına rağmen çok az izleyici topladığını ifade eden Yücel, "Sistem insanlara ezberci bir yaşam dayatıyor. İnsanlar masal görmek istiyor. Bununla beslenmişler çünkü. Kendi gerçekleriyle yüzleşmek onları korkutuyor" dedi. Yücel, izleyiciler tarafından soru yağmuruna tutulurken, filme yönelik yapılan eleştirilerin başında Cevher rolündeki Kenan İmirzalıoğlu'nun filmde rol almasına yönelikti. Yücel'in İmirzalıoğlu'nun oyunculuğu ve hayata bakışı konusunda dile getirdiği olumlu gözlemleri izleyicileri hayli tatmin etti.

ÖNCEKİ HABER

HALKLAR BEŞİĞİ "anadolu"

SONRAKİ HABER

'Polisler' sahnede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...