31 Ekim 2004 22:00

MEB kredi kartına zorluyor

Milli Eğitim Bakanlığı kamu kurumlarını sermaye piyasasına açma girişimleri olarak değerlendirilen bir uygulama için adım attı.

Paylaş
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Vakıflar Bankası Ticaret Anonim Ortaklığı arasında MEB bünyesinde çalışan personelin üç yıl boyunca Vakıflar Bankası'na ait kredi kartı kullanmasının önünü açan protokol imzalandı. MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından valilikler aracılığı ile okullara gönderilen yazıda kurum personelleri için hazırlanan kredi kartlarının söz konusu banka merkez şubelerine gönderildiği, kartların ilgililere tesliminin yapılması çağrısında bulunuluyor . 9 Nisan 2004 tarihinde Mili Eğitim Bakanlığı ile Vakıflar Bankası arasında kurum personelinin üç yıl boyunca MEB Logolu kredi kartı kullanmasını zorunlu kılan anlaşma gereği okullara gönderilen yazıda kredi kartlarının faydalarından bahsediliyor. MEB valiliklerden şu ana kadar banka kredi kartlarını kullanmayan bakanlığa bağlı taşra teşkilatlarının, kart kullanımını sağlamasını talep ediyor.

Komisyon şüphesi Konuyla ilgili görüştüğümüz Eğitim Sen Adana Şubesi Eğitim ve Basın Yayın Sekreteri Güven Boğa, bakanlığın söz konusu bankadan, kredi kartı uygulaması nedeniyle komisyon alıp almadığının araştırılmasını istedi. Bankaların okullara banka kartlarının kullanılması karşılığında bağışlar yaptıklarını dile getiren Boğa, "Daha önce de hiçbir talep olmamasına rağmen öğretmenlerin adına hazırlanmış Akbank'a ait Axess kartları okullara gönderilmişti. Biz borçsuz ve kredi kartsız bir yaşamı teşvik edelim derken, bakanlık bir bankayla anlaşıp adımıza kredi kartları hazırlatıyor" diye konuştu. Bakanlığın hiçbir banka veya kuruluş için taraf olamayacağına vurgu yapan Boğa, söz konusu uygulamadan vazgeçilmesini istedi.

src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Beykoz'da planlanan ne? Beykoz 60. Yıl İlköğretim Okulu velileri gazetemizi ziyaret ederek, duyarlılığımızdan dolayı teşekkür ettiler. Gazetemizi dün ziyaret eden veliler, okulları ile ilgili süreci ve girişimlerini anlattılar. Okullarının yıkımını engellemek için mücadeleleri boyunca yanlarında Evrensel'i görmekten mutluluk duyduklarını belirten veliler Beykoz'da imar planları gereği evlere de boşaltma kararı gönderilmeye başlandığını belirttiler. Valiliğin depreme dayanıksız olarak açıkladığı 54 okuldan birisi de Beykoz Çukurçayır'da bulunan 60. Yıl İlköğretim Okulu idi. 875 öğrencili okulun 1. sınıfı Halide Edip İlköğretim Okuluna, 2, 3 ve 4. sınıfları Soğuksu İlköğretim Okulu'na 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda Paşabahçe İlköğretim Okulu'na dağıtıldı. Beykoz'da Şişecam fabrikasının arka tarafında kalan Çukurçayır'da bulunan 60. Yıl İlköğretim Okulu'nun yıkım kararının arkasında emekçilerin Beykoz'dan dışlanması olduğu düşünülüyor veliler tarafından. Valilikçe okula üç sene önce sağlam denirken bu sene çürük denilmesi ve boşaltma kararının dışında zemin etüd raporunun olmaması velilerin iddialarını güçlendiriyor. Şişecam fabrikasının kapatılmasından sonra okulun da kaldırılarak emekçilerin Beykoz'un dışına itileceği ve zengin villalarına yer açılacağı görüşü velilerce ifade ediliyor. Veliler, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, Beykoz Belediye Başkanı ile görüştüklerini ama boşaltma kararının dışında okulun çürük olduğuna dair bir rapor gösterilmediğini söylediler. Okulun yıkılmasıyla emekçilerin Beykoz'da kalmalarının güçleşeceğine dikkat çeken veliler, Büyükşenir Belediyesi imar planıyla Çukurçayır Mahallesi'nde evlere boşaltma kararının gönderilmeye başladığını ifade ettiler. İmar planında, evlerin bulunduğu bölgeler konut alanından çıkarılarak park alanı yapıldı. AKP'li Belediye Başkanı Muammer Ergül'ün seçim propagandasında söylediği "Paşabahçeyi marina yapacağım" sözü hayat bulacak gibi. Veliler kendi evlerine boşaltma kararı geldiği halde villaların her geçen gün artmasına dikkat çektiler.

ÖNCEKİ HABER

Bir kez daha ateşkes

SONRAKİ HABER

Önce tutukluydu ya şimdi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...