31 Ekim 2004 22:00

Arafat'ın hayati tehlikesi yok

Paris'teki askeri Percy Hastanesi'nde tedavi altına alınan Filistin lideri Yaser Arafat'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Doktorların, zehirlenme ya da virüs yoluyla bulaşmış bir hastalık ihtimali üzerinde durdukları belirtiliyor.

Paylaş
Paris'teki askeri Percy Hastanesi'nde tedavi altına alınan Filistin lideri Yaser Arafat'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Doktorların, zehirlenme ya da virüs yoluyla bulaşmış bir hastalık ihtimali üzerinde durdukları belirtiliyor. Arafat'a lösemi testi uygulandığını söyleyen Arafat'ın yardımcılarından Nebil Ebu Rudeyna, testlere göre Filistin liderinin kan kanseri ya da başka ciddi bir rahatsızlığı olmadığının ortaya çıktığını ifade etti. Arafat'ın yardımcılarından Muhammed Raşid ise kesin test sonuçlarının çarşamba günü hazır olacağını kaydetti. Filistin'in Paris Büyükelçisi Leyla Şehid, "doktorların, kan kanseri ihtimalini şimdilik dışladıklarını" açıkladı.

Arafat'sız ilk toplantı Filistin lideri Yaser Arafat'ın tedavi edilmek üzere Fransa'ya gitmesinin ardından Filistin Kurtuluş Örgütü Arafat'sız ilk toplantısını yaptı. Toplantıda Arafat'ın koltuğu boş bırakıldı. Bu toplantının Filistin'de kaos çıkmasını bekleyenlere karşı birlik mesajı vermesi bakımından önemli olduğu belirtiliyor. Arafat'ın yokluğunda temsilci olarak görev yapacak olan Filistin eski Başbakanı Mahmut Abbas, kimsenin Arafat'ın yokluğunu fırsat bilerek onun yerine geçme niyeti olmadığını belirterek, "Biz Arafat'ın istediği gibi, Filistin Parlamentosu'nun çalışmalarını sürdüreceğiz" dedi. Filistin Parlamentosu üyelerinden Saib Erekat ise, bu toplantı ile İsrail'in kaos beklentilerinin boşa çıkarıldığını söyleyerek "Tüm çalışmalar Arafat buradaymış gibi devam edecek" dedi. Parlamento sözcüsü Ruhi Fatih de, birçok konuda Arafat'ın onayının alınması gerektiğini belirterek Paris'te olmasına rağmen ona danışacaklarını söyledi. İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un danışmanı Zalman Soval ise, bu toplantının bir anlamının olmadığını iddia etti.

ÖNCEKİ HABER

Bush döneminde Amerika

SONRAKİ HABER

Onbinler işgale karşı yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...