29 Ekim 2004 21:00

Sürgüne büyük tepki

Aralarında sendika, meslak odası, siyasi parti ve kitle örgütlerinin bulunduğu 24 örgüt, düzenledikleri ortak çakılamayla Zonguldak Devlet Hastanesi'nin tek gögüs cerrahı doktor Özgür Nizam'ın Yozgat'a sürgün edilmesine tepki gösterdiler.

Paylaş
Zonguldak Devlet Hastanesi'nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak çalışan Doktor Özgür Nizam'ın, Yozgat'a sürgün edilmesi 24 kurum temsilcisinin katıldığı basın açıklamasıyla protesto edildi. Nizam, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'nün Zonguldak Valiliği aracılığıyla Sağlık Bakanlığı'na yazdığı yazı sonrasında, sendikalar ve siyasi partilerle olan ilişkisi gerekçe gösterilerek sürgün edilmişti. TMMOB'da önceki gün düzenlenen basın toplantısına yaklaşık 300 kişi katıldı. Burada 24 kurum adına açıklama yapan KESK Zonguldak Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Dalgıç, SES Zonguldak Şube Sekreteri olan Nizam'ın antidemokratik yöntemle sürgün edildiğini bildirdi. Bu uygulamanın kitle örgütlerine yapılmış bir saldırı olduğunu belirten Dalgıç, "Şu anda çalıştığı hastanede branşında tek uzman olarak çalışan bu arkadaşımızın sürgününe karar verenler, Zonguldak halkını da bu branşta sağlık hizmetinden mahrum etmektedir" diye konuştu. Herhangi idari soruşturma söz konusu değilken böyle bir kararın verilmesinin yargısız infaz olduğunu kaydeden Dalgıç, "Bu mücadelemizi tüm meşru ve demokratik platformlarda sürdüreceğiz" dedi. SES'in imza kampanyası başlattığını ve pazartesi günü valilik önünde basın açıklaması düzenleyeceklerini hatırlatan Dalgıç, hazırladıkları hukuk dosyasını da İl İdare Mahkemesi'ne teslim edeceklerini bildirdi.


'Polis devleti uygulamasıdır' SES Merkez Yürütme Kurulu yaptığı yazılı açıklama ile Özgür Nizam'ın sürgün edilmesini protesto etti. Nizam'ın Emniyet Müdürlüğü'nün isteği ile sürgünün edilmesinin ancak polis devleti uygulaması olabileceği belirtilen açıklamada, bunun 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'na aykırı olduğu ifade edildi. Nizam'ın sendika yönticisi olması nedeniyle diğer sendika, dernek ve siyasi partilerle ilişkide olmasının Anayasal bir hak olduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu durumun sürgün gerekçesi olamayacağı vurgulandı. Açıklamada, huksuz sürgün kararını geri alması istendi.


DESTEK VEREN KURUMLAR Türk Tabipleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Eğitim Sen, Büro Emekçileri Sendikası, Enerji Sanayi Maden Emekçileri Sendikası, Tarım Orkam-Sen, Haber-Sen, Tüm Bel Sen, Yapı Yol-Sen, Belediye-İş, TMMOB, Maden Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, İnsan Hakları Derneği, Maden Mühendisleri Derneği, Mühendis ve Mimarlar Derneği, Teknikerler Derneği Genel Merkezi, Tüketici Hakları Derneği, Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı, Kilimli Halkevi, EMEP, ÖDP, SDP, SHP.

ÖNCEKİ HABER

Chirac 'İmtiyazlı ortaklık' önerdi

SONRAKİ HABER

Saldırı tüm emekçilere

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...