26 Ekim 2004 21:00

Maliyeciler haklarını
   gasp ettirmeyecek

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası üyeleri, İstanbul Ankara ve İzmir'de yaptıkları eylemlerle maliyenin yeniden yapılandırılması ve sosyal güvenlikte reform adı altında kurumlarının tasfiyesine izin vermeyeceklerini ifade ettiler.

Paylaş
KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası üyeleri, İstanbul Ankara ve İzmir'de yaptıkları eylemlerle maliyenin yeniden yapılandırılması ve sosyal güvenlikte reform adı altında kurumlarının tasfiyesine izin vermeyeceklerini ifade ettiler. Eylemlerde, Emek Platformu'nun eylemine katılım çağrısı yapıldı. Ankara'da BES'liler Maliye Bakanlığı önünde buluştu. BES Genel Başkanı Bülent Kaya, tasarıların geri çekilmemesi halinde, sözün bittiği yerde grevin başlayacağı uyarısında bulundu. Kızılay'daki Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü önünde toplanıp, polis kordonu altında Maliye Bakanlığı'na kadar yürüyen BES üyesi emekçileri burada da polis ordusu karşıladı. Maliyeciler, Bakanlık bahçesinde, "yeniden yapılandırma adı altında tasfiyeye hayır" pankartı ve taleplerini yansıtan dövizleri açtı. Kaya, tüm kurumlarda "yeniden yapılandırma" adı altında çalışmalar yürütüldüğünü, ağırlıklı olarak Maliye'de kendini gösteren bu çalışmalar nedeniyle vergi tahsilatının özelleştirilmesi, vergi sisteminin değiştirilmesi, 10 bin kadronun iptalinin gündeme geldiğini kaydetti. Kaya, TÜSİAD'ın yürüttüğü bu çalışmalarda pilot kurum olarak Maliye'nin seçildiğinin altını çizdi. Sürgünlere, hak gasplarına, köleleştirme anlamına gelen toplam kalite yönetimine geçilme çabalarına vurgu yapan Kaya, maliye emekçileri olarak haklarının gaspına izin vermeyeceklerinin altını çizdi. BES İstanbul 1 ve 2 No'lu Şubeleri de maliye kompleksi önünde yaptıkları eylemde, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirerek, Kurum İdari Kurulları toplantısına katılan yöneticilerine destek verdiler.

İzin yok BES İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Ejder Erbulan, AKP'nin kamu hizmetlerini paralı hale getirilmeye, çalışanların sözleşmeli statüye geçirilmeye çalışıldığını belirterek, bu yasalara izin vermeyeceklerini söyledi. Ekim ve nisan aylarında toplanan Kurum İdari Kurulları toplantısına BES'in yetkili sendika olarak katıldığını belirten Erbulan, bu toplantıda dile getirilecek olan taleplerine olumlu yanıt verilmesini istedi. İzmir'de de BES üyeleri Kamu İdari Kurulu toplantısı öncesi Hasan Tahsin Vergi Dairesi önünde eylem yaptı.

ÖNCEKİ HABER

Porsche de saldırılara başladı

SONRAKİ HABER

Rekordan döndü, düşüşe geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...