25 Ekim 2004 21:00

Han Yunus'a ölüm yağdı

İsrail ordusu, Gazze'deki Han Yunus mülteci kampına ölüm yağdırdı. Füzeler ve tank ateşiyle desteklenen son saldırıda 13 Filistinli öldü, 66 kişi yaralandı.

Paylaş
İsrail işgal ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus mülteci kampına son haftaların en kanlı saldırısını düzenledi. "Havan topu saldırılarını önlemek" gerekçesiyle düzenlenen baskında 13 Filistinli öldü, 66 Filistinli yaralandı. Saldırganlar, insansız uçaklardan fırlatılan füzeler ve tank ateşi eşliğinde, kampta tam bir terör estirdiler. Sağlık görevlileri, ölenler arasında Filistin güvenlik güçlerinden birkaç kişi ile 11 yaşındaki bir çocuğun bulunduğunu açıkladı. Yaralanan 66 kişiden 17'sinin, 18 yaşın altında olduğu belirtildi.

2 asker yaralandı İsrail ordusu ise, saldırı sırasında Filistinlilerin İsrail zırhlı personel taşıyıcısına tanksavar füze fırlatması sonucu 2 İsrail askerinin yaralandığını duyurdu. Ordu açıklamasında, 8 İsrail askerinin ölümünden sorumlu tutulan yerel bir Hamas liderinin ailesine ait evin de yıkıldığı belirtildi. Han Yunus mülteci kampına önceki gece düzenlenen hava saldırısında ise 1 Filistinli ölürken, 7 kişi de yaralandı.

ÖNCEKİ HABER

Görme engelliler işportacı

SONRAKİ HABER

Ortaklar çok kaygılı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...